10 lucruri despre ruptura Rareş Bogdan – Realitatea TV. Cine câştigă şi cine pierde din această despărţire inevitabilă

preluare ziariștii.com

 Întrebarea esenţială pe cazul Realitatea TV – Rareş Bogdan e ce se va petrece cu postul TV după plecarea realizatorului TV? Se va alege praful de televiziunea care depindea masiv de audienţa mare a talkshow-ului „Jocuri de putere” (şi de 4-5 ori peste media postului) sau va găsi patronatul o formulă rezonabilă de reinventare? Nu există răspuns tranşant peste noapte. Timpul va alege apele. Dar merită punctate câteva chestiuni.

Anunţul făcut de Rareş Bogdan a prins postul TV cu garda jos. E clar că Guşă nu ştia exact deznodământul relaţiei jurnalistului cu PNL şi că Rareş Bogdan nu i-a dat detalii. Co-patronul a promis, preventiv, dezvăluiri în seara aceasta, dar foarte târziu şi abia după ce ştirea făcuse înconjurul presei.
Răceala intervenită între Cozmin Guşă şi Rareş Bogdan ar fi dus inevitabil la o despărţire. Ruptura s-a produs practic în momentul în care Guşă l-a cenzurat pe realizator, interzicându-i la emisiune anumiţi invitaţi cu discurs radical anti-Dragnea&Tăriceanu. Era clar că PSD şi ALDE câştigaseră controlul asupra televiziunii, situaţie provocată de starea fragilă provocată de insolvenţă şi de mari probleme financiare. Salvarea postului TV nu putea fi decât una politică, dar calea intrat total în conflict cu discursul violent anti-„Ciumă Roşie” de la „Jocuri de Putere”. Continuare aici

Foto: captura realitatea tv

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.