ACL Năsăud -Scrisoare deschisă primarului Mircea Romocea

primim la redacție

 Domnului primar Mircea Romocea!

În urma scrisorii melodramatice, publicată în presă zilele trecute, ne vedem puşi în situaţia de a vă răspunde, cu speranţa că mesajul nostru va fi corect recepţionat şi înţeles de către concetăţenii noştri.

În primul rând vă amintim, domnule primar, că acest partid pe care îl blamaţi, v-a făcut director, v-a făcut inspector şcolar şi v-a făcut om politic.

Acum aţi trecut în altă barcă şi aţi uitat tot.

Nu credeţi, domnule primar, că v-aţi înroşit prea repede şi prea tare?

În al doilea rând, domnule primar, o să trecem în revistă „marile realizări” din perioada prezentată:

- Aspectul jalnic al trotuarelor din oraşul Năsăud (str. Grănicerilor, str. Vasile Naşcu, str. Miron Cristea, etc.);

- Eliminarea mansardei din proiectul iniţial de reabilitare a Casei de cultură „Liviu Rebreanu”din Năsăud, fără aprobarea Consiliului Local şi creşterea, după eliminarea mansardei, cu 7 miliarde lei a valorii investiţiei (unde sunt banii, domnule primar?);

- Construcţia halei de produse lactate la un preţ exagerat (1,6 miliarde lei pentru o suprafaţă construită de 85 m.p.)

- Distrugerea parcului de joacă pentru copii, cu promisiunea deşartă de relocare a lui în incinta stadionului (când se va întâmpla minunea, domnule primar? )

- Creşterea abuzivă a preţului la apă, canal şi apă de ploaie (De ce nu luaţi atitudine, domnule primar? Aţi fost desemnat de Consiliul Local al oraşului Năsăud să reprezentaţi în AGA apă-canal pe cetăţenii oraşului sau să ridicaţi mâna?)

- Transformarea oraşului academicienilor într-o mare groapă de gunoi (Unde este oraşul „mic urban” emancipat, domnule primar?).

 

Mult trâmbiţata investiţie „Parc-complex de agrement în oraşul Năsăud” nu ascunde decât dorinţa achiziţiei unui teren (93 ari), cu banii primăriei, în tot felul de combinaţii oneroase, cu dorinţa îmbogăţirii peste noapte.

Terenul în cauză a fost retrocedat în luna IUNIE 2013 de către Primăria oraşului Năsăud prin primar, către vechiul proprietar, cu toate că se ştia din 2012, că este necesar pentru realizarea investiţiei „Parc-complex de agrement în oraşul Năsăud”.

Nu aţi făcut demersuri pentru cumpărarea terenului de la proprietarul către care s-a făcut retrocedarea în anul 2013, la un preţ rezonabil – 40.000 euro.

În schimb, la început de an 2014, domnule primar, veniţi cu propunerea către Consiliul Local Năsăud de a se cumpăra respectivul teren (93 ari) de la un terţ, cu suma de 93.000 euro, terţ care a avut inspiraţia !!! să cumpere cu câteva luni în urmă terenul cu 40.000 euro de la cel căruia i s-a retrocedat terenul.

Oare să fie doar inspiraţie ???!!!

 

Vă amintim, domnule primar, că în şedinţa de consiliu, consilierii ACL au votat realizarea unui studiu de prefezabilitate din care să rezulte ce se face, cum se face şi cât costă investiţia „Parc-complex de agrement în oraşul Năsăud”, hotărâre ce trebuie dusă la îndeplinire de către primar.

Banii europeni se pot obţine doar cu studii şi proiecte nu cu poveşti, domnule primar!

 

Cu speranţa unui adevărat oraş european în „România lucrului bine făcut”,

ACL NĂSĂUD

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.