Acţiuni culturale în memoria lui Radu Petrescu. 70% dintre cei care sună la 112 nu au cu adevărat nicio urgenţă! Ordine prin pieţe. Ceaţa a îngreunat traficul în Pasul Tihuţa. Şant: Şcoală reabilitată cu fonduri europene

www. bistritaonline.ro 

CETATE: Actiuni culturale in memoria lui Radu Petrescu

Joi, 13 octombrie, ora 19, Biblioteca din comuna Cetate in parteneriat cu Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud organizeaza un eveniment cultural dedicate memoriei sriitorului Radu Petrescu. Celebrarea sa se va referi cu precădere la perioada transilvană, alegând ca punct de reper jurnalul anilor ’50, OCHEANUL ÎNTORS, când scriitorul locuieşte şi lucrează la Petriş şi apoi la Prundu Bârgăului.
Evenimentul se va desfăşura la Biblioteca din comuna Cetate sub patronajul Primarului Aluas Ignat Ionuc. Coordonator: Monica Crişan, bibliotecar. Participă: Virgil Raţiu, Laura Roşca si Oliv Mircea. Cu prilejul acestui evenimet va fi donat Bibliotecii din comuna Cetate un text inedit al scriitorului – o scrisoare adresată pictorului Paul Gherasim.

www.timponline.ro

70% dintre cei care sună la 112 nu au cu adevărat nicio urgenţă!

Un apel fals poate însemna o viaţă pierdută. Acest lucru nu îl înţeleg 70% dintre bistriţenii cei care sună la 112 şi care ţin ocupate liniile telefonice ca să se distreze. Autorităţile trag un semnal de alarmă: cele mai multe apeluri false ajung la Ambulanţă şi pun în pericol vieţi omeneşti.

www.mesagerul.ro

Ordine prin pieţe

Miercuri, jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au executat mai multe acţiuni punctuale atât în pieţele din municipiu, cât şi în zona gării şi autogării Bistriţa. Au fost „vizitate” pieţele Decebal, Independenţei Nord şi cea de pe Calea Moldovei, fiind vizată protejarea populaţiei de activităţi comerciale ilicite şi de comercializarea produselor contrafăcute sau pitratate.

www.bistriteanul.ro

Atenţie şoferi! Ceaţa a îngreunat traficul în Pasul Tihuţa

Vizibilitatea este redusa la aceasta ora in Pasul Tihuta din cauza cetii! Soferii care au de trecut prin aceasta zona trebuie sa circule cu viteza redusa pentru a nu produce accidente rutiere.
Schimbarile bruste de temperatura dau batai de cap si soferilor care au de trecut astazi prin zona Pasul Tihuta. In ultima perioada, temperaturile sunt din ce in ce mai scazute, iar iarna urmeaza sa-si intre in drepturi.


www.citynews.ro

SANT: Scoala reabilitata cu fonduri europene

 Miercuri, 12 octombrie, a avut loc receptia Scolii Generale din comuna Sant, în urma finalizarii actiunii de reabilitare, proiectul fiind finantat prin fonduri, de catre Banca Europeana de Investitii, Banca de Dezvoltare Central Europeana si Guvernul Romaniei.

 

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.