Aliment miraculos-Sfecla roşie!

Cercetările din ultimii ani au scos la iveală faptul că alimentaţia bogată în sfeclă roşie duce la vindecarea mai multor boli şi este o armă împortantă în lupta contra cancerului. Pigmentul roşu ce se găseşte în această plantă este responsabil de vindecări miraculoase, spun studiile. De altfel, folosirea sucului de sfeclă pentru combaterea cancerului se foloseşte de mii din antichitate. În privinţa dozei zilnice de care este nevoie pentru a putea controla maladia canceroasă, unele voci spun că este de ajuns cam 200-300 de ml de suc zilnic, alte voci spun că  sfecla poate fi folosită şi gătită, foartă sau coaptă, avînd în vedere că pigmentul responsabil pentru neutralizarea celulelor canceroase, nu se distruge prin preparare.
Potrivit unor surse, compresele cu sfeclă roşie se folosesc pentru tratarea cancerului de sîn şi a celui de piele.
Reţetă cu sfeclă pentru întărirea imunităţii
 500 g de sfeclă şi 500 g de morcov se taie marunt. Peste acestea se toarnă apă clocotită cît să le acopere (cu 2 degete) şi se fierb pe foc mic timp de 30 de minute. Cand legumele sînt fierte, se adaugă cîte o cană de stafide şi caise uscate, si se lasa să mai fiarbă 5 minute. După racire, preparatul se amestecă cu 2 linguri de miere de albine şi se lasă pentru 12 ore la răcoare. Se consumă de trei ori pe zi, cîte 100-150 g, timp de o lună. Preparatul ajuta şi la restabilirea forţelor organismului slăbit după o boală grea.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.