APM BN în zodia penalului! Ep II. Întrebări pentru președintele ANPM, George Gârbacea!

Sever Ioan Roman

 Barajul de la Colibița în ”pericol” din cauza complicităților pesediste în care Roman a avut un rol important! ”Inginerii financiare” la APM supervizate de instanțe judecătorești sau cum să furi cu hotărârea definitivă și autoritatea de lucru judecat! ”Ghidul de furat” cu decizia judecătorească luat de exemplu în ANMP?! Ce a găsit Corpul de Control al ANAPM la APM BN?


Barajul de la Colibița putea fi reabilitat. Deja! De cel puțin doi ani, credem noi, mărirea gradului de siguranță a acestuia putea deveni realitate. Dar, lăcomia derbedeilor politici a generat un alt ”proiect” suprapus peste cel inițial, astfel că, refuzul UE de a finanța furăciuni, a fost un lucru normal! ” Proiectul” de reabilitare a barajului, contrafăcut pe comanda fostului ministru Deneș, prin care erau proiectate și bugetate hoții de cel puțin 20 milioane de euro, verificat de instituțiile europene a fost returnat la minister! Așa că, a trebuit refăcut, pentru că ruperea barajului de la Colibița ar putea deveni, din păcare realitate... Umflat de la 29 de milioane de euro, câte număra inițial, la 50, diferența fiind betoanele la care deja visau firmele de casă ale PSD, că le vor turna electoral, proiectul a fost respins pe bună dreptate de organismele de control UE! Acum, la aproape 3 ani de la acel moment, încă șef al APM BN, inginerul Roman Sever Ioan, sluga derbedeilor politici, în general de la PSD, dar nu numai, se laudă cum a dat el aviz favorabil pentru noul proiect de mărire a gradului de siguranță a barajului de la Colibița, după ce specialiștii europeni au respins în urmă cu mai bine de doi ani, bazaconiile din bugetul umflat de consilierii lui Deneș, care visau betoane pe cel puțin 53 de km din cursul râului Bistrița Ardeleană, în aval de baraj, până la vărsarea în râul Șieu, la Sărățel. Că el și inginerul Suciu Marinela au fost complicii servili ai măririi nejustificate a bugetului prin avizarea unor lucrări neadecvate, grosier, nu spune...Însă faptul că, există semnale foarte clare, privind pericolul care plutește în aer, în acest an foarte ploios, în care, o viitură istorică pe Bistrița Ardeleană, în amonte de baraj, concomitent cu umflarea pâraielor, care se varsă în râu și în lacul de acumulare ar putea pune presiune pe Barajul de la Colibița și Doamne ferește, profeția lui Găbriș s-ar putea materializa...lucru pe care noi nu-l dorim, ar trebui să genereze măcar niște întrebări dacă nu niște cercetări în oficina APM BN! Dar oricum ar întoarce-o lăcomia unora precum Roman, secondat de Marinela Suciu, cei doi inconștienți de serviciu, care au ”consimțit” la amânarea proiectului inițial și incompetența proverbială a unui ministru care a încercat să ia la rost UE, pentru că ”îndrăznește” să nu pună botul la ingineriile lui Costică Sofronie, fost șef al ABA Someș Tisa, devenit consilierul respectivului ministru, cu pregătire de electrician CFR, este vinovată de întârzierea privind mărirea gradului de siguranță a barajului cât și de o eventuală, Doamne ferește, catastrofă!!! Care a fost poziția ecologiștilor preluată de UE, citiți aici 


Șefii APM-urilor din țară cer lui Gărbacea să le mărească salariul având ca ”model” salariul lui Roman de la Bistrița!


Scriam nu demult, în luna iunie, imediat după ce inspectorii Corpului de control al Agenției Naționale de Protecție a Mediului din cadrul Ministerului Mediului au ajuns la sediul din Bistrița a APM BN, având ca sesizare memoriul expediat de USR BN, încă din martie, că, este foarte posibil ca o parte din elementele care au fost sesizate în respectivul document să fie măsluite între timp, în dosarele de la APM BN, pentru că atât sluga derbedeilor politici, Sever Ioan Roman, cât și Marinela Suciu, adjuncta sa în aproape toate mânăriile, ar putea să dorească ascunderea anumitor documente și, să falsifice altele pentru a ieși bine la control, mai ales că desantul profesioniștilor de la minister a fost anunțat cu câteva zile mai devreme. Ca și tema, de altfel!
Reamintim cititorilor noștri și unora dintre specialiștii onești în protecția mediului din APM BN, dar și din alte agenții județene din țară că, ceea ce scrie în memoriul adresat de către USR BN ministerului, la punctul 3.a devenit un fel de ”ghid” despre cum să te folosești de Justiție pentru a fura cu sentința definitivă și cu autoritatea de lucru judecat! Și asta după ce Sever Ioan Roman a obținut prin intermediul Curții de Apel Cluj o decizie ce are la bază documente în fals furnizate cu rea credință instanțelor precedente, dar și Curții de Apel, cu scopul obținerii pentru sine a unei măriri salariale!!! Faptul că, o parte dintre șefii APM-urilor din țară au cerut președintelui ANPM, George Gărbacea, potrivit surselor noastre, mărirea salariului după modelul de la Bistrița, ar fi de râs dacă nu este de plâns, în contextul în care falsurile de la APM BN merg atât de departe încât Roman Sever, după ingineria din justiție, și-a dat singur decizie de aplicare a sentinței obținută ”ilegal”?!


Redăm pe scurt punctul 3 din memoriul USR BN: Încălcare legii prin folosirea informațiilor cu rea credință și deschiderea unui posibil conflict de interese. Exemplu: Mărirea salariului personal al domnului Ioan Sever Roman, prin decizie semnată de el însuși. Potrivit informațiilor noastre coroborate cu unele postate pe portalul Curții de Apel Cluj, la secțiunea Tribunalului Bistrița-Năsăud, conform soluției pe scurt a sentinței civile din data de 21.07. 2020, postată în dosarul în care angajații APM BN s-au judecat cu această instituție pentru măriri salariale, conform legilor în vigoare, apare și reclamantul Ioan Sever Roman, șeful APM BN! Practic, rezultă că, șeful APM BN a dat în judecată instituția pe care o conduce, adică pe sine însuși, ca șef de instituție, pentru mărirea salariului!? Ulterior, se pare, respectivul director executiv și-ar fi dat sie însuși decizie de mărire salarială, având la baza acesteia sentința Curții de Apel Cluj?!


Tot în memoriul la care facem trimitere mai apare un alt capăt de acuzare: Folosirea funcției pentru obținerea pentru sine sau terți a unui folos patrimonial. Exemplu: contabilitatea unui proiect pe bani europeni câștigată de firma care ține contabilitatea APM BN!
Potrivit informațiilor pe care le deținem firma SC Prosoft SRL, firmă care asigură serviciul de contabilitate externalizat al APM BN ar fi obținut prin încredințare directă o sumă de bani, din milionul de euro plătit de UE pentru proiectul implementat de APM BN și aflat în derulare, proiect având titlul: ”Elaborarea planurilor de management pentru siturile Natura 2000 ROSCI0393 Someşul Mare, ROSCI0232 Someșul Mare Superior, ROSCI0400 Șieu - Budac, ROSCI0437 Someșul Mare între Mica și Beclean, ROSCI0095 La Sărătură, ROSCI0396 Dealul Pădurea Murei - Sângeorzu Nou și ROSCI0441 Viile Tecii și ariile protejate de interes național 2202 Masivul de sare de Sărățel și 2208 La Sărătură“. Valoarea totală a proiectului este de 7867705,46 lei, din care fonduri FEDR 85% și 15% cofinațare MMAP și, are ca tremen de implementare 36 de luni, se mai spune în documnetul citat, realizat de USR BN și expediat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor cu solicitarea expresă de a trimite la Bistrița Corpul de Control, potrivit solicitării USR BN.
Completăm aici cu o informație de ultimă oră, primită de noi, că ”ceea ce se întâmplă în creierul lui Roman de la APM BN este atât de departe de lege și adevăr încât până și anunțurile privind licitațiile pe proiectul privind planurile de management ale respectivelor arii protejate, în lăcomia acestuia după bani, s-au făcut, se pare, de pe alte calculatoare decât cele ale instituției ”!!!


Întrebări pentru domnul președinte al ANPM, George Gărbacea!


Domnule președinte!

Ce au găsit atât de grav la APM BN specialiștii trimiși de d-voastră, la solicitarea expresă a USR BN, încât nici până în ziua de azi nu este formulat un răspuns bazat pe concluziile controlului, derulat în zilele de 22 și 23 iunie?

Să înțelegem că autoritatea de lucru judecat împiedică juriștii ministerului să formuleze un atac de anulare sau revizuire a deciziei obținută prin furnizare de acte cu rea credință și credem noi în fals de către ”penalul” Roman de la Bistrița?!

Foto: timponline.ro

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.