Archive - Noi 11, 2010

Dublă lansare de carte, Dinu Flămând, la Cluj

redactia@ziarul-bn.ro

Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj, organizează vineri 12 noiembrie, la sediul acestei instituţii, situat în strada Universităţii nr. 1, dubla lansare de carte a poetului bistriţean stabilit la Paris, Dinu Flămând. 

Cele două cărţi: "Umbre şi Faleze" apărută la Editura Brumar, şi "BioPoeme" tipărită la Editura Academiei Române, vor fi prezentate publicului de scriitorii: Irina Petraş, Adrian Popescu şi Aurel Rău.

 

Bistriţa: Cursuri de Integrare prin Formare, consiliere şi Iniţiere Antreprenorială

redactia@ziarul-bn.ro

 
Vineri 12 noiembrie, ora 11, la Hotel Decebal din Bistriţa, debutează seminarul de informare a proiectului "IFIA – Integrare prin Formare, consiliere şi Iniţiere Antreprenorială", proiect cofinanţat din Fondului Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, informează SC INTERLOG COM SRL într-un comunicat remis presei.

Traian Băsescu: Vom avea creştere economică în 2011. Sunt optimist

preluare HotNews.ro

"​Desi m-am fript de cateva ori cu optimismul meu, cred ca putem avea incredere in evaluarile FMI si CE care confirma ca vom avea o crestere de 1,5%. Cresterea economica se poate obtine pe diverse cai. Eu voi incerca sa conving Guvernul ca nu orice crestere este buna. Ci o crestere bazata in primul rand pe investitii. Daca am creste cu 1% anul viitor, dar pe baza investitiilor as fi foarte multumit", a declarat Traian Basescu la o conferinta organizata de Consiliul Investitorilor Straini.

Anglia: Proteste ale 50 de mii de studenţi împotriva creşterii taxelor

preluare Russia Today

50 de mii de studenti si profesori au iesit in strada miercuri pentru a demonstra impotriva masurilor de reducere a fondurilor pentru universitati cu 40% si propunerii guvernului ca banii necesari sa provina din taxe. Acestea ar urma astfel sa creasca, incepand din 2012, pana la de trei ori mai mult, adica aproximativ 9.000 de lire sterline pe an fata de circa 3.000 de lire cat este in prezent, transmite Russia Today.

Recepţie tehnică la înălţime. Şeful poliţiei i-a dat raportul prefectului. Bodescu, şef la mascaţi. Un bilet la Gloria Bistriţa - CFR Cluj costă 20 de lei

redactia@ziarul-bn.ro

Mesagerul: Recepţie tehnică la înălţime

- ministrul Transporturilor şi autorităţile din SV, BN şi CJ se întâlnesc sâmbătă în Pasul Tihuţa

Antrenorul emerit Gheorghe Bozga a murit azi noapte

redactia@ziarul-bn.ro


Din nou doliu in lumea sportului. Azi noapte, in jurul orei 2.00, intr-un spital din Bucuresti, organismul grav bolnav al marelui antrenor de tenis de masa, Gheorghe Bozga, a cedat, informează cotidianul online citynews.ro

Importantul om de sport suferea de multe afectiuni si nu s-a mai recuperat dupa o operatie pe care a suferit-o acum doua saptamani in Capitala.

Memorialul durerii - Un destin - Corneliu Coposu, ep. I, II, III, IV şi V

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Se împlinesc 15 ani de moartea celui care a fost Corneliu Coposu.  La Catedrala Greco-Catolică din cartierul Tolstoi din Alba Iulia, mîine va avea loc comemorarea acestuia informează presa centrală.

Corneliu Coposu s-a născut pe 20 mai 1914, în Localitatea Bobota, Sălaj. El a murit lîn ziua de 11 noiembrie 1995, la Bucureşti.

Ne onorează ca astăzi, în amintirea marelui lider ţărănist să preluăm de pe you tube, documentarul realizat de TVR, despre viaţa şi încercările celui care i se spunea : Seniorul Corneliu Coposu

Pentagon şi Nasa: Un avion ar fi provocat dîra de pe cerul Californiei

preluare you tube


Experţii de la Pentagon şi Nasa au ajuns ieri la concluzia că dîra misterioasă apăruta pe cer în sudul Californiei provine de la un avion şi nu de la o rachetă cum s-ar fi putut crede, titrează presa de peste ocean.

Fenomenul cu pricina, înregistrat luni seara de un elicopter al canalului KCBS a creat senzaţie în mass-media şi a lansat numeroase comentarii pe Internet cu privire la posibilitatea ca urma să fi provenit de la o rachetă lansată în secret.