Archive - Noi 29, 2010

Legea Educaţiei dezbină Opoziţia. PSD vrea să voteze moţiunea de cenzură, PNL îşi retrage semnăturile, considerînd demersul anticonstituţional

preluare HotNews.ro

Legea Educatiei Nationale, pentru care Guvernul a demarat procedura asumarii raspunderii, proces intarziat de dezbaterea Curtii Constitutionale, pare sa fi divizat opozitia. In timp ce liderul PSD, Victor Ponta, spune ca va vota motiunea de cenzura, pentru a demite Cabinetul, presedintele PNL, Crin Antonescu, anunta ca liberalii isi retrag semnaturile de pe motiune, pentru a nu legitima un proces anticonstitutional.

Noaptea Sfîntului Andrei - tradiţii şi superstiţii

preluare you tube

Text în lectura actriţei Rodica Mandache.

În sfârşit: poetul Ion Mureşan şi-a lansat “cartea Alcool”

preluare de pe site-ul lui Mihnea Măruţă


Apariţia, după 17 ani, a unei noi cărţi de poezie semnate de Ion Mureşan este, pentru mine, ştirea anului în literatura română. Ştiu, sunt foarte subiectiv (dar ce clişeu au ajuns până şi subiectivităţile noastre), am un interes personal (aş vrea ca toată lumea să afle ce poet e Muri “al nostru”, atât-de-puţin-cunoscutul) şi fac reclamă pe gratis (ne-ar trebui, poate, o lege care să statueze că poezia bună are dreptul la publicitate în prime time, dar, atunci, ar apărea un “consiliu” care să decidă care e “bună” şi care nu…).

Electorală Chişinău: Comuniştii sînt cîştigătorii alegerilor din Republica Moldova după numărarea a 92,4% din voturi.

preluare HotNews.ro

Dupa numararea a 92,40% din voturile valabil exprimate la alegerile de duminica din Republica Moldova, comunistii (PCRM) sint cotati cu 41,13%. Alte trei partide sint cotate cu sanse de a intra in Parlament: PLDM (Filat)- 28,16%, PDM (Lupu) -13,11% si PL (Ghimpu) - 8,91%, potrivit alegeri.md. Rezultatele numaratorii oficiale contrazic flagrant exit-poll-ul realizat la comanda Publika TV, care dadea ca invingator detasat partidul premierului Vlad Filat.

Iata rezultatele numaratorilor facute publice pe parcursul noptii.