Archive - Dec 16, 2010

Republica Moldova – între cacealmaua comuniştilor şi tăcerea mieilor proeuropeni.Raport la un audit intern al exit pollului

preluare de pe blogul lui Vasile Dâncu

Dată fiind importanţa fenomenului fraudării repetate (există probe) a alegerillor din republica Moldova, preluăm integral textul sociologului clujean Sebastian Vasile Dâncu, de pe blogul personal al acestuia. Precizăm că, competenţa celui citat este dublată şi de experienţa şi expertiza în domeniul comunicării, IRES, fiind institutul pe care Vasile Dâncu l-a înfiinţat şi în coordonează.

Redacţia 

Context: Cine merge în Moldova este prins de imaginea unei țări pe care o privești cu duioșie. Molcoma vorbă a moldovenilor te face să te gândești la România anilor 93 sau 94. Adică suprapunem inconștient un stereotip familiar fără să ne gândim la estul sălbatic. Restaurantele unde se mănâncă bine și femeile frumoase ce defilează pe stradă nu te fac să te gândești că ești foarte aproape de Armata a-14-a a Rusiei, la o aruncătură de băț.

Bistriţa: George Coşbuc în limba arabă - eveniment editorial

Începînd cu ora 13, astăzi, joi, 16 decembrie, la Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, debutează ediţia a VII-a a manifestărilor culturale, denumite generic: "Fire de tort" .