Archive - Mar 18, 2010

Mitropolitul Ardealului Bartolomeu Anania împlineşte astăzi 89 de ani!

redactia@ziarul-bn.ro

Bartolomeu Anania, mitropolitul Ardealului, aniversează astăzi, 18 martie, 89 de ani! Numele său de mirean, este Valeriu Anania, şi s-a născut în 1921, în comuna Glăvile, judeţul Vâlcea. Înaltul cleric ardelean, mai este cunoscut ca scriitor, poet şi dramaturg al literaturii româneşti contemporane.

La mulţi ani! 

Jandarmii şi copiii

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă


"Joi, 18 martie 2010, de la ora 11.00, elevii Şcolii pentru Educaţie Incluzivă Nr.1 din Bistriţa, s-au întâlnit din nou cu jandarmii bistriţeni. Copiilor li s-au prezentat aspecte legate de profesia de jandarm, dotarea acestora în misiuni, dar şi noţiuni legate de prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ.
Alături de ofiţerul de relaţii publice al inspectoratului, lt. Georgeta Căşvan, a participat la întâlnirea cu elevii şi ofiţerul psiholog lt. Liviu Cilean.

Relatările despre apariţia Sfintei Fecioare Maria în Medjugorje, anchetate oficial de Vatican

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Vaticanul a declansat o investigatie oficiala in legatura cu relatarile despre aparitia Sfintei Fecioare Maria in localitatea Medjugorje, din Bosnia-Hertegovina, transmite CBS, citand informatii AP. Potrivit unui comunicat oficial al Sfantului Scaun, o comisie internationala condusa de cardinalul italian Camillo Ruini, un consilier apropiat fostului Papa Ioan Paul al II-lea, va studia acest caz.

Case de lemn pentru intelectualii de la ţară

redactia@ziarul-bn.ro

Potrivit HotNews.ro, care citează Agerpress, premierul Emil Boc a declarat la Gura Humorului că, specialiştilor care se stabilesc în mediul rural le-ar putea fi oferite spre închiriere case din lemn, în cadrul programului ''Renaşterea satului românesc''.

"În cadrul programului care vizează renaşterea satului românesc - case pentru specialişti, în anumite zone n-ar fi exclus să poate fi utilizate şi asemenea modele de case în mediul rural, acolo unde zona şi posibilitatile vor crea acest lucru", a afirmat primul ministru, potrivit sursei citate

Apa are memorie, episodul VI

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 În ziua de azi lumea crede că vremea este influenţată de cicloni şi anti-cicloni. Acceptăm prognozele zilnice ca pe ceva inevitabil. De fapt ploaia, grindina, zăpada, ceaţa, vînturile, furtunile, vijeliile, şi uraganele sînt determinate de dispoziţia apei!

Ce provocare, ce ispită, pentru oameni, posibilitatea de a stăpîni vremea!!!

detalii în filmul preluat de pe you tube 

 

Iluminat de la stele!

redactia@ziarul-bn.ro

Potrivit site-ului de informaţii a Primăriei Bistriţa, Ieri a fost instalat în oraş primul stîlp de iluminat cu panouri fotovoltaice, în faţa Casei Memoriale "Andrei Mureşanu".
Atît panourile fotovoltaice, cît şi instalaţia care captează energia solară şi o transformă în energie electrică, au fost donate Primăriei municipiului Bistriţa de un profesor de la Bloomfield College din Statele Unite ale Americii.

O farsă ca la carte!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare dailymotion via Tiberiu Lovin

Bianca Drăguşanu, zisă şi Blonda lui Bote...a pus botu! Rău de tot!