Archive - Mar 2, 2010

Comisia Europeană a dat verde unui proiect de 83 de milioane de euro, pentru extinderea reţelelor de apă în judeţul Bistriţa-Năsăud

Florica Dura

 

La 24 februarie, Comisia Europeană a dat aprobare finanţării unui proiect în cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu pe Axa Prioritară, în valoare de 83,2 milioane de euro, din care 64 de milioane reprezinta exclusiv finanţare europeană.

Familia lui Toni Tecuceanu îl dă în judecată pe Adrian Streinu-Cercel

redactia@ziarul-bn.ro

 

Familia actorului Toni Tecuceanu, care a murit, pe 5 ianuarie, la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", a anunţat ca l-a acţionat în judecată pe managerul instituţiei, Adrian Streinu-Cercel, pe motiv că medicul ar fi facut ''declaraţii false'' cu privire la cauzele decesului actorului, potrivit HotNews care citează Agerpres. Adrian Streinu Cercel a declarat public, in plină campanie de vaccinare împotriva A H1N1, că Toni Tecuceanu ar fi murit în urma unor complicaţii suferite după contractarea virusului gripei noi.

Apa are memorie, episodul III

preluare you tube

 

 "Apa înconjurătoare este ca un computer uriaş care revelează orice program biologic, şi tot apa este singurul lucru care îl poate schimba".

Detalii uluitoare în acest documentar care schimbă aproape lucrurile pe care le ştiam despre apă!

Legea statutului funcţionarilor publici, adoptată în Camera Deputaţilor

 

 

 

Controversata lege privind statutul funcţionarilor publici, care permite numiri politice la conducerea instituţiilor deconcentrate, a fost adoptată, marţi, în Camera Deputaţilor, cu 172 de voturi pentru, minimul necesar de voturi fiind de 167, potrivit HotNews.ro, care citează Agerpres. Legea a fost adoptată în absenţa deputaţilor PSD şi PNL, care au boicotat votul şi au anunţat că vor contesta legea la Curtea Constituţională, potrivit sursei citate.

 

 

TELEFONUL VERDE pentru consumatori

comunicat DSV

 

 COMUNICAT DSV

 
Vã informãm cã în Monitorul Oficial, Partea I nr. 87 din 09/02/2010, a fost publicat Ordinul A.N.S.V.S.A. nr. 5/2010 din 04/02/2010 care intră în vigoare la data de 06.03.2010, privind informarea consumatorilor în legătură cu produsele şi serviciile supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor care sunt puse la dispoziţia acestora de către persoanele fizice şi juridice. 

Împreună pentru mediu

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat Eco Rodna

 

Cu ocazia împlinirii a 3 ani de activitate, Asociaţia Eco Rodna, organizaţie neguvernamentală ce militează pentru conservarea participativă a biodiversităţii şi protecţia mediului prin implicarea tinerilor în judeţul Bistriţa-Năsăud, a organizat vineri – 26 februarie întrunirea generală a membrilor.
La eveniment au participat 20 coordonatori ai cluburilor Eco din şcolile limitrofe Parcului Naţional Munţii Rodnei (Rodna, Anieş, Maieru, Sîngeorz-Băi, Năsăud, Salva, Bistriţa), Palatul Copiilor Bistriţa, Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei.