Archive - Mar 3, 2010

Doina Melinte, numită preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret

redactia@ziarul-bn.ro

 



Fosta atletă Doina Melinte, a fost numită în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), cu rang de secretar de stat, printr-o decizie a prim-ministrului Emil Boc, publicată miercuri în Monitorul Oficial, potrivit HotNews.ro care citează Agerpres.

Senatorul PDL Iulian Urban argumentează revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 

 Detalii în filmul preluat de pe you tube.

Update : Dacia Duster s-a lansat astăzi, joi 18 martie!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Noua generaţie de Dacia gata de lansare. Duster!

Update: Dacia Duster s-a lansat azi în România, oficialii companiei nu au spus cîte comenzi s-au primit, însa 80% dintre ele sunt pentru versiunea cu maxime dotări, a spus Fabrice Cambolive, directorul comerical Dacia. În plus, o cincime din cei care au comandat SUV-ul au ales versiunea cu piele la interior, iar pe viitor se va comercializa chiar şi în România o versiune a lui Duster cu cutie automată.

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind aderarea la spaţiul Schengen

redactia@ziarul-bn.ro

 

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic Naţional de Semnalări şi participarea României la Sistemul de Informaţii Schengen. Premierul Emil Boc a cerut ca proiectul să fie trimis la Parlament în procedură de urgenţă. "Intrarea în spaţiul Schengen este o prioritate majoră", a afirmat Boc. Acesta a programat deja o şedinţa la un punct de frontieră Schengen, pe 27 martie 2011, data prevăzută pentru aderarea României la spaţiul Schengen, potrivit HotNews.ro

 

Prinse la furat în supermarket

redactia@ziarul-bn.ro

 

Potrivit comunicatului remis presei de Jandarmeria BN, ieri "2 martie 2010, Ancuţa N. de 22 de ani şi P. P. de 16 ani, ambele din Şieu, au hotărât să efectueze o sesiune de cumpărături într-un hipermarket din municipiu. După ce s-au aprovizionat de la rafturi cu produsele cosmetice de care au avut nevoie pentru a se aranja în prima zi de primăvară, s-au îndreptat către casa de marcat. Totul ar fi fost în regulă dacă şi produsele alese din magazin s-ar fi aflat în coşul de cumpărături, dar din nefericire majoritatea dintre acestea se aflau în poşetele celor două tinere.

Viorel Ilişoi, Umbra

Florica Dura

Pe Viorel Ilişoi l-am cunoscut aşa cum era normal, la Botoşani, la una dintre ediţiile Porni Luceafărul...Ca poet şi redactor literar. Apoi am aflat că a fost primul jurnalist român, de după Revoluţie, băgat la zdup, pentru opiniile sale. După ce a plecat din Iaşi la Bucureşti, să îşi câştige pâinea, dar şi notorietatea, ca reporter, i-am citit cu drag, reportajele publicate în Cotidianul, Jurnalul naţional şi în alte publicaţii cu apariţie zilnică. Dar, aşteptam şi altceva de la Viorel Ilişoi, în afară de texte jurnalistice...Şi acest lucru minunat s-a întîmplat, astăzi, şi, foarte important, s-a materializat pe blogul unui alt prieten drag, jurnalistul Mihnea Măruţă, un alt poet deghizat în jurnalist, şi care, în momente diferite din viaţa mea şi a lui Viorel Ilişoi, ne-a fost şef. Mie, mai demult, imediat după ce m-am întors din Basarabia, la Ziua de Ardeal, lui Ilişoi, în urmă cu trei ani, la Cotidianul. 

Ca urmare - ca să închidem cercul - redacţia ziarul-bn.ro, preia cu acordul lui Viorel Ilişoi, şi a lui Mihnea Măruţă, poemul în proză având ca titlu "Umbra" pe care Ilişoi l-a postat pe blogul lui Mihnea. Pentru cei care doresc să citească texte literare ale altor scriitori şi poeţi deghizaţi în jurnalişti, pe care Mihnea i-a provocat să scrie pe o temă dată, e de ajuns să dea clik aici.

Cine doreşte să afle amănunte din biografia lui Viorel Ilişoi, poate da clik  pe  www.stiri.botosani.ro/stire/4921/VIOREL+ILISOI+-+Primul+ziarist+roman+care+a+facut+inchisoare,+dupa+Revolutie!+.html

 

 

"Când ai plecat, umbra mea s-a întins după tine să te cuprindă şi să te ţină pe loc. S-a alungit pe urmele tale până s-a desprins de mine ca o petală smulsă. N-a mai vrut să mă urmeze, a rămas lipită de asfalt, un contur de sinucigaş căzut de pe acoperiş.

800 de morţi în Chile, în urma cutremurului de sîmbăta trecută

preluare you tube

 

Cel puţin 795 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului puternic şi valulului tsunami care au afectat, sîmbata, Chile - a anuntat preşedintele ţării, Michelle Bachelet, potrivit HotNews.ro care citează France Presse. Şeful statului a făcut aceste precizări în timpul unei vizite la un spital din regiunea Curico - cea mai afectată de seism.

Acesta este ultimul bilanţ dat publicităţii de autorităţile chiliene şi conţine date culese de la faţa locului, precum şi informaţiile furnizate de Biroul Naţional pentru Urgenţe, potrivit sursei citate.