Archive - Apr 11, 2010

Katyn, de Andrzej Wajda

preluare you tube

" Katyn", regizat de Wajda, astăzi în vîrstă de 84 de ani, este primul film polonez cu privire la crima la Katyn şi aşa-numita minciuna de la Katyn.
Filmul foloseşte povestiri dintr-un jurnal autentic al lui Adam Solski din timpul exhumării din 1943 şi povesteşte soarta a patru ofiţeri şi a familiilor lor. Lt. Jakub Wajda, tatăl lui Andrzej Wajda, a fost printre ofiţerii polonezi luaţi prizonieri de armata sovietică şi ucis cu un glonţ în cap,în pădurea Katyn. Avea 40 de ani.

Pixeli, cel mai popular film de scurt metraj de pe you tube

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 realizat în locaţii din New York. Scenariul şi  regia: Jean Patrick

Rudele celor care au murit în accidentul aviatic din Smolensk sosesc la Moscova, pentru a identifica trupurile neînsufleţite. Trupul lui Lech Kaczynscki a ajuns la Varşovia

redactia@ziarul-bn.ro
preluare HotNews.ro

Potrivit HotNews.ro care citează AFP, rudele celor care au murit in accidentul aviatic din Smolensk, Rusia, sunt asteptate duminica la Moscova pentru a identifica trupurile neinsufletite ale celor 96 de victime. Primarul Moscovei, Iuri Lujkov, a promis ca va oferi tot sprijinul familiilor victimelor, ca le va pune la dispozitie translatori, ingrijire din partea unor psihologi si camere la hotel, transmit agentiile rusesti de presa, citate de AFP.

Putin şi Donald Dusk au depus flori la locul tragediei aviatice de lîngă Smolensk, în care a murit elita Poloniei

redactia@ziarul-bn.ro
preluare Russia Today

Cei doi premieri, rus şi polonez au depus flori în locul în care, lîngă Smolensk, elita Poloniei a murit ieri, 10 aprilie, în urma prabuşirii avionului cu care călătorea pentru a comemora la Katyn, 70 de ani de la uciderea a 22 000 de ofiţeri polonezi de către regimul stalinist în 1940... Dusk, şeful Guvernului polonez,  a îngenuncheat şi s-a rugat lîngă resturile umane ale celor morţi în tragedia aviatică fără precedent.

 

Detalii în ştirea produsă de postul tv Russia Today şi preluat de noi pe you tube.

Update:

Cartea şoaptelor a fost lansată şi la Bistriţa, ep. I

Florica Dura

Varujan Vosganian nu este scriitor, nu este politician, nici finanţist şi nici altceva. El este mai mult decît oricare din meseriile pe care le-a făcut pînă acum. El este un vrajitor care s-a născut cu darul de a materializa lumi şi are capacitatea de a da viaţă oricărui lucru pe care îl atinge. Şi ca orice vrăjitor, ce se respectă, Varujan Vosganian poate face binele sau răul, în funcţie de starea lui de conştiinţă din acel moment.

Update:Deschiderea sezonului la culturism

Florica Dura

 40 de sportivi din 12 judeţe, au participat la Bistriţa, sîmbătă 10 aprilie 2010 la Zonala Transilvania de Culturism, organizată de Federaţia Română de Culturism şi Fitness, în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Sport Bistriţa-Năsăud. Competiţia s-a desfăşurat la Sala Polivalentă, şi a fost prezentată de multiplul campion bistriţean, Cristian Russ.

 

detalii în film