Archive - Apr 12, 2010

Scade şomajul în Bistriţa-Năsăud

Florica Dura

Spune şefa AJOFM Bistriţa-Năsăud, Doris Moldovan.

 

Detalii în film

Bistriţa ar putea ieşi din proiectul de Management al deşeurilor. Varianta cu CJ, de la Tărpiu fiind perimată şi costisitoare pentru bistriţeni

Florica Dura

 Ovidiu Creţu, primarul oraşului Bistriţa a anunţat astăzi că, din motive economice, municipalitatea s-ar putea retrage din proiectul Management al deşeurilor, groapa ecologică de la Tărpiu, în care este partener, alături de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Motivele pe care edilul le-a invocat sînt de natură economică. Potrivit acestuia, hotărîrea finală încă nu a fost luată, dat va fi luată în foarte scurt timp, funcţie de rezultatele unui studiu de oportunitate, care este aproape finalizat. Varianta cu CJ înseamnă costuri suplimentare pentru bistriţeni.

 

Clipul în care apare casa lui Căşuneanu face ratting pe you tube

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Aproape 400 000 de accesări. Mai trebuie comentarii?

Olimpiada naţională de muzică la final

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă


Olimpiada de interpretare instrumentală, vocală şi studii teoretice pentru clasele IX-XII s-a încheiat cu succes duminică la Bistriţa. Festivitatea de premiere desfăşurată ieri la Sinagogă, a fost deschisă de o Gală în cadrul căreia au interpretat pe scenă nouă dintre cei mai buni elevi. Dintre ei, doar unul a câştigat un premiu special acordat de Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca. Este vorba despre eleva Adela Liculescu, elevă în clasa a X-a de la Liceul de Artă „Martin Sorescu“ Craiova (foto 1).

Ultimul discurs al Preşedintelui Kaczynski: Să lăsăm rana Katyn să se vindece şi să se cicatrizeze în sfîrşit. Toate circumstanţele crimei de la Katyn trebuie investigate şi dezvăluite

redactia@ziarul-bn.ro

Potrvit HotNews.ro care citează Polskie Radio, preşedintele Poloniei îndemna la iertare şi conciliere în genocidul de la Katyn. "Noi, polonezii, apreciem ceea ce rusii au facut in ultimii ani. Ar trebui sa urmam calea apropierii dintre natiunile noastre, nu sa ne oprim sau sa ne intoarcem", urma sa spuna presedintele Kaczynski in discursul sau la ceremonia de comemorare a 70 de ani de la masacrul de la Katyn. Polskie Radio publica integral discursul pregatit de presedintele care si-a pierdut viata in accidentul aviatic de sambata.

Mozart - Requiem

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 ...pentru sufletele elitei poloneze, ridicată la Domnul, în spirit de solidaritate cu poporul polonez...

Polonia: Funeraliile preşedintelui Lech Kaczynski vor avea loc sîmbătă. Cele mai multe cadavre ale victimelor accidentului din Rusia sînt neidentificabile

redactia@ziarul-bn.ro
preluare HotNews.ro si Russia Today

Sicriul presedintelui polonez Lech Kaczynski, decedat in accidentul avionului sau in Rusia sambata, va fi expus publicului la Palatul Prezidential din Varsovia, a anuntat un oficial din cadrul presedintiei, relateaza AFP. Funeraliile presedintelui decedat vor avea loc sambata, s-a stabilit in urma unei intalniri intre reprezentantii presedintiei si ai biroului primului ministru. Pe de alta parte, AFP scrie ca cele mai multe cadavre ale victimelor accidentului in care a fost implicat avionul prezidential polonez nu pot fi identificate fara testele ADN.

Ioan Ţintean rămâne la şefia PNL Bistriţa-Năsăud. Primarul Ovidiu Creţu nu vrea depozit ecologic la Tărpiu. Attila Decsei, ales presedinte al UDMR Bistrita-Năsăud. Gavril Ţărmure, editorul volumului "Opera Română din Cluj''

redactia@ziarul-bn.ro

Mesagerul:Ioan Ţintean rămâne la şefia PNL Bistriţa-Năsăud
Deputatul Ioan Ţintean a fost ales în fruntea PNL Bistriţa-Năsăud pe o perioadă de 2 ani după 10 luni de interimat. Parlamentarul bistriţean a fost ales de 345 din cei 385 de delegaţi prezenţi în sala de spectacole a Centrului Cultural Municipal. Contracandidatul său, omul de afaceri Sorin Hangan a obţinut 34 de voturi.
Detalii

Cartea şoaptelor, a fost lansată şi la Bistriţa, ep. II

Florica Dura

"Nimeni, nu ştie mai bine decît autorul (citat din memorie), ce anume a vrut să scrie într-o anumită carte", spunea, cu mai mulţi ani în urmă, Laurenţiu Ulici, la Bistriţa... E şi cazul lui Varujan Vosganian, spunem noi. Şi tot Ulici spunea: "O carte, este cel mai bine prezentată de autorul ei"!

Acesta e motivul pentru care, am preferat varianta  luiVarujan Vosganian despre "Cartea şoaptelor", şi nu a altora.

partea II -a