Archive - Apr 13, 2010

Pe Valea Someşului se plantează cartofii subzistenţei

Florica Dura

De la Năsăud la Rodna, pe toată Valea Someşului, sătenii au ieşit la arat, şi la plantat cartofii. Atelaje cu cai, pluguri moştenite din bătrîni şi grape cu vechimi considerabile sînt uneltele tradiţionale cu care oamenii muncesc delniţele, care le vor asigura hrana cea de toate zilele. Cine are un cal, doi, poate face şi un ban, muncind la cei care nu dispun de propriile lor animale de povară.

Asfaltări cu debut zgomotos, la Rodna

Florica Dura

Asfaltările unor uliţe din localitatea Rodna, finaţate de Uniunea Europeană, au debutat cu cîntec. Oamenii, supăraţi că bordurile sînt prea înalte şi că nu vor mai putea intra în curţi cu maşinile, dar şi pentru că, nu aveau habar despre  detaliile proiectului, au cerut seamă primarului Alexandru Năşcan. Edilul spune că, spiritele s-au liniştit şi că la intrarea în curţi vor fi montate borduri înclinate care să permită accesul maşinilor, şi că, trotuarele nu vor lipsi.

Singuri, în marea ta poveste

Florica Dura

Acesta este titlul întîlnirii de la Uniunea Scriitorilor din Bucureşti, la care participă şi poetul bistriţean Ioan Pintea. Întîlnirea, organizată de Klaudiu Comartin, va începe mîine 14 aprilie la ora 18, 30, în Sala Oglinzilor USR. Ceilalţi trei invitaţi care vor opina despre poezie şi credinţă în tetrada imaginată de organizator, sînt: Paul Aretzu, Constantin Hrehor şi Florin Caragiu.

Fiscul scoate la vanzare cojoacele si gecile de piele ale datornicilor.Cuibul visurilor", anul VI. Două miliarde de la CJ pentru număratul maşinilor din judeţ. Alături de poporul polonez

redactia@ziarul-bn.ro

 Bistriţeanul: Fiscul scoate la vanzare cojoacele si gecile de piele ale datornicilor
Bistritenii care au datorii catre finantele publice s-au ales cu sechestru pe bunuri. Chiar daca nu au avut in proprietate case sau masini, unii au ramas si fara imbracaminte, fiscul confiscandu-le haine de piele sau de blana si chiar cojoace. Toate acestea au fost scoase la licitatie pentru recuperarea datoriilor.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala ofera spre vanzare tot felul de produse, sechestrate de la datornicii bistriteni catre finantele publice.

Cartea şoaptelor, a fost lansată şi la Bistriţa, ep. III

Florica Dura

Sîmbătă 10 aprilie, la Casa Cărţii din Bistriţa a avut loc lansarea volumului "Cartea Şoaptelor" , al scriitorului Varujan Vosganian.

Postăm astăzi, partea III -a, şi ultima a filmului realizat cu această ocazie.

"Cartea şoaptelor este o încercare a unui om de a se împăca cu morţii lui", a spus Vosganian, despre cartea sa, şi care a fost declarată cartea anului 2009.