Archive - Apr 16, 2010

Tinereţe fără bătrîneţe, în opinia academicianului Ovidiu Bojor

preluare you tube

 Preluare de pe You Tube a unei emisiuni de pe B1TV.

 

detalii in film

Ar trebui declarată alerta roşie în România din cauza plecării medicilor

preluare HotNews.ro

Potrvit HotNews.ro care citează Agerpres, preşedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof.dr. Vasile Astarastoaie, atrage atentia ca in acest moment medicii au alte probleme incat sa se mai gandeasca cum este organizat sistemul. Medicii sunt foarte putini in unitatile medicale care sunt subfinantate, timpul de lucru depaseste puterea fiecarui medic, nu au mijloace la indemana si nu au cu ce sa-si faca datoria, iar cei mai multi se gandesc cum sa plece in strainatate.

Spitalele vor avea mai puţini directori şi numărul de paturi se va reduce

Florica Dura

 Prezent la Bistriţa într-o vizită de analiză a situaţiei sistemului sanitar din judeţul Bistriţa-Năsăud, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke a precizat într-o conferinţă de presă că, în cel mai scurt timp, cam 80 % din spitalele din ţară vor trece la autorităţile locale, numărul directorilor din managementul acestora va fi redus, dar şi numărul de paturi. Referitor la judeţul Bistriţa-Năsăud, el a spus că încă nu ştie numărul de paturi care va fi redus, dar că este sigur că vor fi reduceri.

Bistriţa:Strada Dornei va fi închisă luni 19 aprilie, pentru plombarea gropilor

Florica Dura

Primăria Bistriţa anunţă că luni, 9 aprilie, strada Dornei va fi închisă circulaţiei auto, pentru plombarea gropilor din carosabil. Circulaţia  auto va fi deviată pe străzile vecine.

Erupţia vulcanului din Islanda a blocat activitatea mai multor aeroporturi

preluare Russia Today

 
Autorităţile din mai multe ţări şi-au închis spaţiul aerian după erupţia vulcanului Eyjafjallajökull. Erupţia acestui vulcan din Islanda a impus cea mai mare restricţie aeriană din toate timpurile. 4.000 de curse au fost anulate joi din cauza lipsei de vizibilitate, şi din cauza pericolului reprezentat de nori de cenuşă vulcanică pentru reactoarele aparatelor de zbor.

 

Glasnost şi buclele istoriei

preluare de pe blogul lui Mihnea Măruţă si you tube


Buclele istoriei sunt fie tragice, precum la Katyn, fie sarcastice, ca la Bucureşti: Mihail Gorbaciov s-a întors în România pentru a participa, ca invitat de onoare, la apariţia unui ziar ai cărui proprietari nu vor să-şi dezvăluie identitatea.

Update: Funeraliile fostului preşedinte polonez Kaczynski vor avea loc duminică

preluare HotNews.ro

După ce autorităţle poloneze au anunţat o posibilă amînare a funeraliilor fostului presedinte polonez Lech Kaczynski, programate pentru duminica, un oficial de la Varşovia a precizat că ceremonia va avea loc la data programată.

Update:

Familia presedintelui Lech Kaczynski nu vrea sa amane funeraliile programate duminica, in ciuda situatiei create de norul de cenusa vulcanica, care a dus la inchiderea multor aeroporturi, a declarat vineri un consilier prezidential, citat de Reuters.

Iniţiativa pentru o Justiţie Curată: Decizia CCR în cazul ANI, un uriaş şi grav pas înapoi în eforturile de combatere a corupţiei

preluare you tube

Organizatiile membre ale Initiativei pentru o Justitie Curata solicita Guvernului "sa adopte de urgenta un act normativ care sa asigure continuitatea institutionala si functionala a Agentiei Nationale de Integritate, acesta fiind un element esential din perspectiva obligatiilor asumate de Romania la momentul aderarii la Uniunea Europeana", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Societatii Academice din Romania.

Primarul Creţu a deschis Cutia Pandorei în cazul gropii ecologice de la Tărpiu. Creţu spune ca vom avea pîrtie de schi în 2012.Doar 10 locuri de muncă pentru absolvenţii de facultăţi. Maicile de la Piatra Fîntînele, în pelerinaj la Ierusalim

redactia@ziarul-bn.ro

Mesagerul: Primarul Creţu a deschis Cutia Pandorei în cazul gropii 
- tot mai mulţi edili social-democraţi ameninţă cu retragerea din proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bistriţa - Năsăud"
- pesediştii susţin că proiectul în valoare de 43,69 de milioane de euro este o nouă "şmecherie marca PDL" fiind unul depăşit din punct de vedere tehnic