Archive - Apr 26, 2010

Un top al Bârgăuanilor : cartea lui Titus Wachsmann-Hogiu, episodul I

Florica Dura

Sufletul şi trupul meu au izvorît din Ţara Bârgăului, spune Titus Wachsmann-Hogiu, motivîndu-şi gestul de a scrie o carte în care elitele Văii Bârgăului să fie evidenţiate şi cunoscute.

Vă învit să îl cunoaşteţi prin intermediul filmului pe autorul cărţii, dar şi prin intermediul portretului pe care, un alt bârgăuan, Nicolae Vrăsmaş, i-l face. Şi, pe cîţiva dintre cei prezenţi în volumul "Bârgăuani de top", ediţia a II-a, 2010, editată de Karuna.

 

Cernobîl, 24 de ani de la catastrofă. Comemorare în Republica Moldova

preluare you tube

Imagini preluate de pe you tube, realizate de Flor TV, Rrepublica Moldova.

Detalii în film.

Principiile universului, interviu cu Carmen Hara

preluare you tube


Legea karmei, iubirii, înţelepciunii, manifestării, atracţiei, sînt doar o parte din legile fundamentale, a spiritualităţii, spunea Carmen Hara în aprilie 2009 într-un interviu realizat de Hallmark Chanel. Vă invităm să vedeţi acest interviu.

O teorie a “happy end”-ului

preluare de pe blogul lui Mihnea Măruţă, text şi foto

De la o vreme, mă preocupă (cu înclinaţie către “mă fascinează”) problema happy end-ului. A crescut aluatul acestui gând – după ce l-am tot frământat mai ales seara, înainte de a adormi – până s-a făcut o pâine coaptă care se cere mâncată în scris. Ceea ce urmează este atât de subiectiv, de neverificat şi de intuitiv, încât devine obligatorie o confruntare cu alte intuiţii, în spaţiul “democratic” al curiozităţii.

Carmina Burana, la ţambal, interpretată de Radu Şeu. Şi alte piese

preluare you tube

Carl Orff, Yes si Albenitz, la ţambal! 

Reamintim că, Radu Şeu, este bistriţean stabilit în Olanda, şi a repus ţambalul pe marile scene. 

Max Dumitraş expune la Chişinău

comunicat de presă

 

 

 

 

La invitaţia Uniuni Artiştilor Plastici din Republica Moldova, în parteneriat cu Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz-Băi şi Complexul Muzeal Bistriţa –Năsăud,sculptorul Maxim Dumitras va expune în perioada 29 aprilie-16 mai,la centrul expoziţional Constantin Brâncuşi din Chişinău.

Gavril Ţărmure favorit la împărţirea banilor către ONG-uri. Mici, da buni la matematică. CRIZA: Numărul maşinilor înmatriculate, în scădere. Descentralizarea în sănătate se va face pînă la 1 iunie

redactia@ziarul-bn.ro

Citynews: Gavril Ţărmure, favorit la împărţirea banilor către ONG-uri

Gavril Tarmure si Fundatia Societatea de Concerte au primit de la bugetul local 60.000 de lei, in timp ce pentru singurul festival de film din Bistrita, ajuns la cea de-a cincea editie nu s-a alocat niciun leu.

 

Oregano şi beneficiile lui

redactia@ziarul-bn.ro

Cît mai e pînă la pensie?

Andreea Sandra

 “Îmi place munca, mă fascinează, pot sta ore în şir să ma uit la ea.” (J. Klapka J.)

Noi membri în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud

Florica Dura

 Preşedintele CJ BN, Liviu Rusu a declarat într-o conferinţă de presă că, astăzi 26 aprilie, ordinea de zi anunţată a legislativului judeţean va fi suplimentată cu un proiect privind două noi primiri în CJ. Este vorba de un post al PSD, şi unul al PDL. 

detalii în film