Archive - Apr 28, 2010

Enigma 2012 - episodul I

preluare you tube

Un punct de vedere interesant. Vă propunem să urmăriţi serialul video pe care începem acum să îl preluăm de pe you tube.  Iar dacă numele lui Edgar Cayce vă spune ceva, cu atît mai mult

Nichita Stănescu : Ce bine că eşti

E o întâmplare a fiinţei mele
şi atunci fericirea dinlăuntrul meu
e mai puternică decât mine, decât oasele mele,
pe care mi le scrâşneşti într-o îmbrăţişare
mereu dureroasă, minunată mereu.

Să stăm de vorbă, să vorbim, să spunem cuvinte
lungi, sticloase, ca nişte dălţi ce despart
fluviul rece în delta fierbinte,
ziua de noapte, bazaltul de bazalt.

Du-mă, fericire, în sus, şi izbeşte-mi
tâmpla de stele, până când
lumea mea prelungă şi în nesfârşire
se face coloană sau altceva
mult mai înalt şi mult mai curând.

Legea ANI a fost adoptată de Camera Deputaţilor abia la al doilea vot

preluare HotNews.ro

Proiectul de lege privind Agentia Nationala de Integritate a fost adoptat, miercuri seara, de Camera Deputatilor, cu 183 de voturi "pentru", niciunul "impotriva" si 27 abtineri. In prima faza, documentul nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptat. In favoarea proiectului au votat initial 151 deputati, 2 voturi impotriva si 49 de abtineri. Fiind lege organica pentru a fi adoptata ar fi trebuit sa intruneasca cel putin 167 de voturi. Parlamentarii puterii PDL, UDMR, Independenti si minoritati au impreuna 187 de mandate.

Ziua porţilor deschise către biologia aplicată

comunicat de presă


Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud organizează joi, 29 aprilie, ziua porţilor deschise către biologia aplicată. Evenimentul se află la prima ediţie şi este inclus cadrul proiectului Implicarea Biologiei în viaţa comunităţii.

Ministrul brazilian al sănătăţii recomandă: Faceţi sex pentru prevenirea hipertensiunii arteriale

Medlife scrie că brazilienii sunt indemnati de ministrul sanatatii sa previna bolile cronice prin exercitii fizice si sex. “Oamenii trebuie sa fie activi. Un meci de fotbal la sfarsitul saptamanii nu ar trebui sa fie singura activitate fizica a brazilienilor. Adultii au nevoie de miscare: plimbari, dans si sex protejat” a declarat Jose Gomes Temporao.

BBC : Rusia publică documente de arhivă despre masacrul de la Katyn

Florica Dura
preluare you tube

BBC publică astăzi o ştire potrivit căreia, Rusia a început să publice documente despre masacrul din păfurea Katyn, unde au fost omorîţi 22 000 de ofiţeri polonezi, din ordinul lui Stalin.

Petre Ţuţea şi Emil Cioran

preluare you tube

 Realizat de Gabriel Liiceanu în urmă cu aproape 20 de ani, materialul video, conceput ca un interviu a unuia despre celălalt, şi în care apar cei doi mari gînditori ai neamului românesc, Petre Ţuţea şi Emil Cioran, este oricînd de actualitate, şi, mai mult decît atît, este un prilej necesar de meditaţie!

Invitaţie la lectură : "Medgidia, oraşul de apoi”: întoarcerea la povestirea curată şi la România frumoasă

preluare de pe blogul lui Mihnea Măruţă

Mihnea Măruţă m-a convins să citesc cartea lui Cristian Teodorescu, "Medgidia, oraşul de apoi". Se întîmpla acum trei săptămîni, cînd, entuziasmată de lansarea la Bistriţa a "Cărţii Şoaptelor", a lui Varujan Vosganian, mi-am permis să îl sun şi să-i recomand spre lectură saga genocidului armenilor, scrisă aproape la dicteu, de Vosganian. El mi-a povestit atunci, de cartea lui Cristian Teodorescu. Profit acum de prezentarea pe care Mihnea a făcut-o cărţii lui Cristian Teodorescu, pe blogul lui, şi, vă invit să lecturaţi un adevărat poem, şi de ce nu, să citiţi şi voi cartea!

Florica Dura

 


Când s-a întors în orăşelul unde se născuse, Cristian Teodorescu nu s-a mai simţit acasă. Era de mult bucureştean: trecuse prin toate încercările cărora trebuie să le facă faţă orice provincial care se vrea adoptat de marele oraş. Acolo se însurase, acolo ajunsese tatăl a doi flăcăi de al căror talent era mândru nevoie mare, acolo îşi făcuse nume.

Executivul a înfiinţat un grup interministerial pentru taxa auto

redactia@ziarul-bn.ro

Potrivit HotNews. ro, Guvernul a infiintat, la cererea premierului Emil Boc, un grup interministerial de lucru pentru analizarea taxei de poluare auto, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. Grupul interministerial va fi coordonat de un reprezentant al Ministerului Mediului si va fi format din reprezentanti ai Ministerului Economiei, Ministerului Finantelor, Departamentului pentru Afaceri Europene si un consilier al primului-ministru.

Ioana Muntean a afirmat ca este nevoie de o noua analiza a taxei auto ca urmare a cerintelor adresate de mediul de afaceri.

Ducu Bertzi, M-am îndrăgostit numai de ea

redactia@ziarul-bn.ro

 Vă propunem un cîntec, care ar putea să vă inspire sau cel puţin să vă binedispună!