Archive - Mai 25, 2010

Guvernul Marii Britanii vrea o lege care să permită electoratului să concedieze parlamentarii corupţi

redactia@ziarul-bn.ro

 


Regina Elisabeth a II-a a Marii Britanii va prezenta astazi programul legislativ al coalitiei de guvernare. Iata ce reforme va face Marea Britanie: vor reglementa mai bine utilizarea camerelor de supraveghere si vor renunta la cartile de identitate biometrice. In plus, vor reduce numarul de parlamentari si vor acorda noi puteri electoratului, astfel incat acesta sa-si poata concedia parlamentarii corupti, potrivit HotNews.ro care citează blogul lui Dan Popa.

Legea reformei parlamentare mai include

Olimpiu Nuşfelean, Poemul neliniştii mele

Vasile George Dancu

 

Poezia pe care-o scriu azi
mîine va muri.

Se ridică pe picioarele tremurînde
ale cuvintelor,
îmi ia privirea şi pulsul,
ca o vietate ce trăieşte
în alt secol
– mai înalt,
nenăscut –
şi se înalţă sus, tot mai sus,
de pe umerii mei în care şi-a înfipt
ghearele sensului.

Pipăi, cît pot, cu degetele ei
neantul.

Cine învinge?
Şi cine-i învinsul?


Din volumul Poeme pentru cei care citesc în linişte, Editura Eikon, 2009.

Educaţie rutieră, faza judeţeană

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă


Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud alături de Inspectoratul Judeţean de Poliţie al judeţului Bistriţa-Năsăud vor organiza mâine, 26 mai 2010, etapa judeţeană a concursului „educaţie rutieră - educaţie pentru viaţă“. Competiţia va începe la ora 9.00 la Şcoala Generală „Ştefan cel Mare“ Bistriţa şi urmăreşte formarea comportamentului rutier responsabil al tinerilor, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea accidentelor în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar.

Anecdotă cu un cal care a mîncat... vopsea, ciment şi cărămizi!

primim la redacţie

 Acest text l-am primit la redacţie, şi pentru că ne-a plăcut, fără a sta pe gînduri, şi fără a-l edita, l-am postat.

 Un italian angajeaza sa-i vopsească gardul care împrejmuia casa, 3 romani. Dis-de-dimineata, inainte de a pleca la serviciu, italianul le da celor 3 instructiunile:

Traian Băsescu şi prinţul semipur

preluare de pe blogul lui Mihnea Măruţă

De ce a acceptat preşedintele ţării să fie naş de botez pentru fiul Prinţului Paul al României (cum se prezintă mai nou Paul Lambrino şi cum eşti nevoit să îi scrii numele dacă nu vrei să te trezeşti cu un proces pe cap)?

Nu cred în teoria gestului firesc, în “simpla creştinare” a unui nou-născut. E praf în ochi. Ar însemna că orice rumân care i-ar solicita lui Traian Băsescu să-i boteze copilul ar primi un răspuns afirmativ.

Crucea Roşie Austria ne ajută de 20 de ani. Limita de viteză pe DN 17 modificată. Ilva Mare a sărbătorit trei secole de existenţă. Construcţia mall-ului din Eminescu aprinde spiritele în PNL

redactia@ziarul-bn.ro

BistriţaOnline: Crucea Roşie Austria ne ajută de 20 de ani

Un grup de voluntari din cadrul Serviciului Crucea Roşie Austria se află în vizită la noi în judeţ, dar nu au venit cu mâna goală ci cu ajutoare, câteva paturi de spital pentru secţia reabilitată a spitalului din Beclean. Este cel de-al 24- lea transport cu bunuri şi ajutoare, care ajunge la noi în judeţ de la austrieci.