Archive - Iun 15, 2010

Topirea gheţii arctice la soare v-ar putea răcori...măcar mental!

preluare you tube

 Film realizat de BBC şi preluat de pe you tube

Campionatul Mondial: Italia - Paraguay 1-1

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Camera ascunsă şi ...gimnastica!

primim la redacţie

Cele mai vechi picturi rupestre din Europa Centrala, găsite în România!

preluare ştiri.Rol.ro

Speologii romani au descoperit cele mai vechi picturi rupestre de pana acum, din zona europei centrale, cu o vechime de circa 35.000 de ani, potrivit unui anunt facut ieri de cercetatori romani si francezi, transmite AFP, citata de physorg.com.

 

Foto: www.alpinet.org

Imaginile de pe peretii pesterii Coliboaia, din Muntii Bihor, afiseaza animale, printre care se numara un cal, un bizon si chiar un rinocer.

Valea Şieului, după furtună

Florica Dura

Dincolo de cei cîţiva copaci rupţi, căpiţele de fîn răsturnate şi pana de curent, efectele ploii de aseară au fost benefice. O spune chiar şi curcubeul! În felul lui.

Titularizări : 14 - 25 iunie

comunicat de presă

 
Mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2010 – 2011continuă, în intervalul 14-25 iunie 2010, cu înregistrarea cererilor de înscriere a candidaţilor la concursul de titularizare.
Din totalul de 1197 de posturi care au fost disponibile pentru anul şcolar 2010-2011, 359 au fost deja ocupate în etapele de pretransfer, pretransfer prin schimb de posturi prin consimţământ, transfer pentru restrângere de activitate, desfăşurate în luna mai.

Bacalaureat 2009. Perle! "Creierul este un organ oarecum indispensabil capului"

redactia@ziarul-bn.ro
primim la redacţie

 Pentru că urmează ediţia 2010 a Bacalaureatului, va propunem să vă descreţiţi frunţile, lecturînd o selecţie de perle comise la ediţia 2009 a acestui "relativ" important examen.

 

° Cu ajutorul cainelui, Vitoria Lipan si-a gasit foarte repede zacamintele sotului.

° In 1877 trupelor rusesti li s-a permis sa traverseze teritoriul Romaniei, impreuna cu tancuri si avioane, iar romanii le-au dat mancare si cazare contracost.

° Drumetii veneau la Hanul Ancutei pentru a minca si a bea vin din ulcicile noi ca alea vechi erau sparte!

° Scoala Ardeleana nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare.

Parteneriate între parcuri naţionale – Munţii Rodnei şi Hainich (Germania)

comunicat de presă

În urma selecţiei propunerilor de proiecte în cadrul Programului Tineret în Acţiune – secţiunea Schimburi de tineri, Asociaţia Eco Rodna a obţinut finanţarea proiectului ”Micii ambasadori ai parcurilor naţionale şi naturale” în valoare de 13.500 euro ce constă în organizarea unui schimb de experienţă prin intermediul unei tabere internaţionale în perioada august 2010 cu participarea a 37 tineri din Germania şi România, eveniment ce va fi găzduit de Grup Şcolar Silvic Năsăud.

Cupa Mondială, Africa de Sud: Japonia - Camerun 1-0

preluare you tube