Archive - Iun 4, 2010

Robin Soderling, în finală la Roland Garros

preluare you tube

Soderling, a doua finala consecutiva la Roland Garros
Foto: Reuters Robin Soderling s-a calificat pentru a doua oara consecutiv in finala de la Roland Garros, dupa un meci de trei ore si jumatate in fata cehului Tomas Berdych (cap de serie numarul 15), partida in care favoritul numarul 5 a revenit de la 1-2 la seturi. Suedezul s-a impus in cinci seturi, scor 6-3, 3-6, 5-7, 6-3, 6-3, si va juca finala in fata castigatorului din partida Nadal/ Melzer.

ITRSV Cluj anunţă pentru săptămîna viitoare, numărătoare la caprele negre din Munţii Rodnei

Florica Dura

Potrivit comunicatului remis presei de ITRSV Cluj, marţi 8 iunie, este programat, recensămîntul de primăvară 2010 al caprelor negre din fondurile cinegetice ce se suprapun peste suprafaţa Parcului Naţional Munţii Rodnei.

Reghecampf s-a inteles verbal cu Padureanu: "N-am semnat nimic". Consiliul Judeţean a vândut spaţiile din incinta policlincii stomatologice . Victor Ponta: Declaraţiile lui Ioan Oltean - o promisiune voalată pentru UNPR

redactia@ziarul-bn.ro

 Citynews: S-a inteles verbal cu Padureanu: "N-am semnat nimic"

Noul manager al Gloriei, Laurentiu Reghecampf, a sustinut astazi prima conferinta de presa de cand se afla la echipa, impreuna cu directorul tehnic, Remus Vlad. Reghecampf a tinut sa precizeze ca nu este antrenor, ci manager si ca isi doreste o relatie buna cu presa. S-a inteles verbal cu Jean Padureanu, in birou si nu in piscina, ca si Sumudica.

 

 

TIFF Lounge (3): Răzvan Rădulescu. Magistral! Răzvan Rădulescu a venit la TIFF cu debutul său regizoral, “Felicia, înainte de toate”, film pe care îl semnează împreună cu olandeza Melissa de Raaf.

preluare de pe blogul lui Mihnea Măruţă



Răzvan Rădulescu a venit la TIFF cu debutul său regizoral, “Felicia, înainte de toate”, film pe care îl semnează împreună cu olandeza Melissa de Raaf.

Este autorul, între altele, al scenariilor de la “Moartea domnului Lăzărescu” (împreună cu Cristi Puiu), “Boogie” (împreună cu Alexandru Baciu şi Radu Muntean) şi “Marţi, după Crăciun” (cu aceiaşi doi), dar şi al romanelor “Viaţa şi faptele lui Ilie Cazane” şi “Teodosie cel mic” – acesta din urmă, cu certitudine, o capodoperă.

„Natura văzută cu ochi de copil“

primim la redacţie

 Concursul „Natura văzută cu ochi de copil“, desfăşurat sub egida proiectul Investeşte în oameni! s-a încheiat la sfârşitul lunii trecute cu rezultate foarte bune pentru şase elevi bistriţeni. Tinerii au fost răsplătiţi astăzi, 4 iunie, pentru munca lor cu diplome şi cărţi, într-o ceremonie care a avut loc în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. Primii patru au primit azi vestea că vor beneficia la sfârşitul lunii august de o tabără gratuită la mare.

Patronul Rodis SRL, speră să construiască pe Anieş

Florica Dura

 Alexandru Sidor, patronul firmei Rodis SRL din Beclean, firmă care a solicitat aviz pentru construirea pe Anieşuri a trei microhidrocentrale în casacadă, speră să obţină aviz favorabil din partea APNMR, şi să implementeze investiţia.

Detalii în film

Şeful APM Bistriţa Năsăud: Microhidrocentralele de pe Anieşuri ar putea primi aviz favorabil construirii

Florica Dura

Ştefan Mureşan, şeful APM BN, a declarat pentru ziarul-bn.ro că,  MHC-urile de pe Anieşuri ar putea primi aviz favorabil construirii. Specialistul a precizat că, forul ştiinţific, consultativ al PNMR ar trebui să folosească aceeaşi unitate de măsură pentru toţi solicitanţii ce vor să investească în zona parcului, şi dacă s-a dat verde pentru MHC-ul de la Valea Vinului, se poate da şi pentru proiectul de pe Anieş. 

Parcul Naţional Munţii Rodnei este extrem de antropizat, a mai spus Mureşan, sînt foarte multe gatere, multe drumuri şi tăieri de arbori în exces.

Vicepreşedintele partidului Fidesz, aflat la guvernare: Ungaria are şanse slabe să evite soarta Greciei

preluare HotNews.ro

Potrivit HotNews.ro, care citează cotidianul maghiar Portfolio, economia Ungariei este intr-o situatie mult mai grava decat se credea, iar tara are sanse "slabe" sa evite soarta Greciei, este de parere Lajos Kósa, vicepresedintele Partidului Fidesz, aflat la guvernare in statul vecin.

In aceasta situatie de criza, Guvernul de la Budapesta trebuie sa pregateasca un plan de masuri pe termen scurt - nu mai mult de doi ani, a declarat Lajos Kósa, care este si primarul orasului Debrecen, intr-o conferinta de presa la Budapesta.