Archive - Aug 3, 2010

Cocalarul şi vinul sfinţit

primim la redacţie

Acest text circulă de mai multă vreme pe internet. Ieri a ajuns şi la noi. Şi,  pentru că, povestea este foarte frumoasă, şi ar putea fi adevărată sau nu, o postăm, aşa cum am primit-o şi o ilustrăm cu un clip preluat de pe you tube, relevant atît prin imagini cît şi prin muzica înălţătoare.

Mădălin a fost pentru mine tipul clasic de cocalar de Bucureşti: un ins certat cu şcoala şi cu bunul simţ, care trăgea la fiare în sălile de sport pentru a-şi umfla muşchii, cu o ceafă groasă pe care straturile de grăsime se revărsau unele peste altele, plin de ghiuluri pe degete şi lanţuri de aur la gât, îndrăgostit nebuneşte de manele. Când făcea grătarele pe balcon scotea casetofonul pe geam şi-i dădea pe Adi Minune şi Vali Vijelie la maximum, înnebunindu-i pe vecini cu muzica de mahala şi cu mirosul de mici.

200 de milioane de lei vechi, sifonaţi prin Staţia de Epurare de la Valea Vinului. În fiecare lună

Florica Dura

Prin definiţie, rolul şi rostul unei staţii de epurare, indiferent unde ar fi ea amplasată, este de a "curăţa" apele uzate, pentru ca acestea să poată fi deversate ulterior pe cursul unui rîu. Motivul epurării a fost şi va fi, cel puţin "teoretic" acela de a proteja fauna şi flora rîului în care apele presupus curăţate ajung ulterior, de la poluare şi practic de la distrugere.

Pădurea Maialului de la Şieu, sursă de conflict între săteni şi Direcţia Silvică Bistriţa-Năsăud. Şieuanii vor s-o păstreze, DSBN ar vrea să facă tăieri. ITRSV pune lucrurile la punct

Florica Dura


Pădurea de stejari în care se ţine anual Maialul de la Şieu a devenit prilej de conflict între CL Şieu şi Direcţia Silvică BN. În timp ce DS BN, prin vocea inginerului Tat a ameninţat că urmează ca 2500 de mc de stejari din acestă pădure să fie tăiaţi în virtutea amenajamentului silvic, consilierii locali se opun demersului agresiv al silvicultorului, deşi comuna Şieu nu este proprietara celor 40 de hectare de pădure. ITRSV –ul, chemat să pună ordine, a recomandat oprirea tăierilor şi protejarea pădurii.

O altă explicaţie pentru nostalgia comunismului

preluare de pe blogul lui Mihnea Măruţă

Jumătate dintre românii cu drept de vot consideră că Nicolae Ceauşescu a fost un conducător bun, iar circa 40% l-ar şi vota dacă, resuscitat, el ar candida la preşedinţie. Revin la recentul sondaj de opinie efectuat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie deoarece nu îmi sunt suficiente explicaţiile generaliste, care invocă nostalgia comunismului ca efect al nivelului de trai. Aici se ascunde şi altceva, un sens mai mult uman decât politic sau economic.

Mihai Tănăsescu: Provocările cărora România trebuie să le facă faţă: lipsa de credibilitate în aplicarea măsurilor şi combaterea "lentă" a evaziunii fiscale

redactia@ziarul-bn.ro

Romania dispune de cateva atu-uri in relatia cu Fondul Monetar International, dar trebuie in acelasi timp sa faca fata unor provocari serioase, a declarat pentru HotNews.ro fostul ministru de Finante Mihai Tanasescu, in prezent reprezentant al Romaniei in boardul FMI, scrie Hotnews.ro