Archive - Sep 27, 2010

Nasul ambulant

preluare de pe blogul lui Mihnea Măruţă

Profesia de poliţist este, probabil, cea în care se dezvoltă şi se antrenează cel mai intens un simţ special de orientare. Date fiind diversitatea persoanelor cu care se întâlneşte, implicaţiile penale ale informaţiilor pe care le află şi presiunea ierarhică la care este supus, poliţistul dobândeşte – sau i se ascute, dacă o are deja – capacitatea de a “mirosi”, pe de o parte, când şi cu cine poate să fie dur, iar, pe de altă parte, când şi cu cine trebuie să fie umil.

Scriitoarea Irina Petraş l-a omagiat pe Teodor Tanco

Florica Dura

 Preşedintele Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, scriitoarea Irina Petraş, prezentă la Monor, duminică 26 septembrie, l-a omagiat şi felicitat pe conjudeţeanul nostru, născut la Monor, scriitorul Teodor Tanco, la cei 85 de ani de viaţă pe care i-a împlinit.

"Teodor Tanco a lucrat toată viaţa la mai multe biografii", a afirmat scriitoarea din Cluj. Ce a spus despre activitatea lui Teodor Tanco şi cum îl vede Irina Petraş pe cărturarul, profesorul, biograful şi modelul care a devenit scriitorul de la Monor, puteţi afla vizionînd filmul ataşat.

Monor: Acasă la Teodor Tanco

redactia@ziarul-bn.ro

Scriitorul Teodor Tanco, a primit duminică 26 septembrie, acasă la Monor, în muzeul care îi poartă numele, prieteni, rude, admiratori şi săteni, care l-au omagiat şi felicitat pentru cei 85 de ani de viaţă pe care i-a împlinit în acest an. A mai primit şi flori, dar şi o imagine a sa în granit, fixată pe un perete din tîrnaţul muzeului. La mulţi ani şi din partea www.ziarul.bn.ro!

 

 

Detalii în filmul ataşat.

Telciu: Let`s do it ...

preluare you tube

Sîmbătă 25 septembrie, autorităţile locale din Telciu,  săteni şi elevi au pus mîna la curăţarea malurilor rîului Sălăuţa şi Telcişor.

 

Detalii în clipul preluat de pe you tube.

Vasile Blaga: În această dimineaţă i-am înaintat primului ministru demisia mea de onoare

preluare HotNews.ro

"In aceasta dimineata i-am inaintat primului ministrul demisia mea de onoare de la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor", a anuntat Vasile Blaga, intr-o conferinta de presa. "MAI este singura institutie din Romania care a reusit sa atraga in proportie de 100% fonduri europene - e vorba despre 600 de milioane de euro. In ceea ce priveste mitingul politistilor, imi mentin in totalitate punctul de vedere - politistii au dreptul de a protesta, dar intr-un cadru strict legal.

Traian Băsescu: Marşul ilegal al poliţiştilor a subminat autoritatea statului. E problema Guvernului să rezolve imediat problemele de disciplină din MAI

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica la Palatul Cotroceni ca liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a sunat la cabinet vineri, cand a plecat din Piata Victoriei si i s-a spus ca nu sunt in Palatul Cotroceni: "Nu eram in Bucuresti... Am dat instructiuni unui consilier daca ajung aici sa discute cu reprezentantii sindical, informează HotNews.ro

Doina Cetea: Scriitorul

Florica Dura

Poem dedicat de scriitoarea Doina Cetea, remarcabilului om de cultură, scriitor şi profesor, Teodor Tanco, la împlinirea a 85 de ani de viaţă, şi,  lecturat duminică, 26 septembrie, la Monor, satul de baştină a sărbătoritului.