Archive - Sep 6, 2010

Rugul aprins - episodul I

preluare you tube

Arhiva You Tube:  IPS Antonie Plămădeală vorbeşte despre Mişcarea Rugul Aprins.

Bartolomeu Anania, literatul şi călugărul. Episodul III

preluare you tube

Emisiune realizată de TVR şi preluată de pe you tube.

Alexander Rybak - Fairytale

preluare you tube

 6.743 073 de accesări pe you tube!

Curiozitate...

Florica Dura

Mondialul din Africa de Sud, cel mai profitabil turneu din istoria FIFA

Africa de Sud a gazduit cu succes Cupa Mondiala 2010, turneu care a fost cum nu se poate mai bun pentru Federatia Internationala de Fotbal (FIFA). Un studiu al Pricewaterhouse Coopers (PwC) arata ca Mondialul din Africa de Sud a adus forului mondial un profit de 4 miliarde de dolari, acesta fiind si cel mai de succes turneu organizat vreodata de FIFA, informează HotNews.ro care citează Reuters.

Cel mai mic bărbat din lume are 70 de cm şi a intrat în Cartea Recordurilor

preluare you tube

La 24 de ani, Edward Nińo Hernandez de la Bogota a fost confirmat astăzi ca find cel mai scund bărbat din lume: 70 de cm şi 10 kg. Guinness World Records i-a omologat recordul, dupa mai multe luni de cercetare pentru un nou titlu titular, după moartea bruscă a Ping Ping, chinezul care deţinea titlul. 

Hernandez are cu 1,5 centimetri mai scund decît Ping Ping, mama acestuia spune că bărbatul nu a mai crescut de la vîrsta de 2 ani.

Fanfara din Rodna are viitor

Florica Dura

O parte din componenţii Fanfarei din Rodna s-au relaxat la finele săptămînii trecute la pensiunea Suzy din Valea Vinului, unde, după mai multe concerte serioase în care au interpretat muzică specifică de fanfară, au cîntat, mai în glumă mai în serios, şi "celebrul şlagăr" Puşca şi cureaua lată"!

Sigur că, mulţi dintre membri acestei redutabile formaţii au porniri nostalgice, dată fiind vîrsta, dar, spre bucuria acestora, printre ei au apărut şi trei băieţi tineri, care iubesc muzica. Chiar şi de fanfară!

Remenyk Sandor: Ultima casă

Vasile George Dancu

 
Am trecut de joagărul pe apă.
Aceasta-i ultima casă de bârne.
Pâlpâie-n geam lumina lumânării
Cum focul febrei face s-atârne
Geana pe ochiul copilului bolnav.

Mă scutură un fel de-nfiorare.
Aici se sfârşeşte-acum ceva
Şi-ncepe altceva mai mare.
Un fel de forţă copleşitoare.

Aceasta-i ultima casă de bârne,
Dincolo de ea se-ntinde desişul.
Drumul se pierde-n bezna deplină.

Drumul Judeţean 172 transformat în albie de pîrîul Valea Secii!

Florica Dura

Duminică 5 septembrie 2010, Valea Vinului. Drumul Judeţean 172 Rodna-Valea Vinului a fost luat în stăpînire de pîrîul Valea Secii. 

Contactat pe această temă, după aproape două luni de la inundaţiile din 22 iulie, primarul de Rodna, Alexandru Năşcan, a declarat că, apa pîrîului va fi drenata pe sub drum, aşa cum era şi anterior inundaţiilor, dar că acest lucru încă nu este posibil din cauza lipsei unui utilaj care să facă acest lucru.

BN: Nereguli grave scoase la iveală pe Valea Şarampău de viitura din 4 august şi confirmate de ITRSV privind tăierea pădurii în avans la Ocolul Silvic Valea Vinului , fost OS Rodna, condus de Alexandru Jauca

Florica Dura

Nota de control emisă de ITRSV Cluj, ca urmare a sesizării noastre din 5 august 2010, sesizare făcută de noi a doua zi după viitura ce s-a abătut asupra Văii Şarampău în seara de 4 august, confirmă încă o dată, dacă mai era cazul, faptul că, la Ocolul Silvic Valea Vinului, rezultat din Ocolul Silvic Rodna, în ultimii an, au fost tăiate în avans cotele anuale de lemne, astfel că, la această dată amenajamentul decenal, ce expiră în anul 2012, nu mai permite nici un fel de tăiere, nici măcar  cele accidentale sau de igienizare decît cu aprobarea expresă a Ministerului Mediului şi Pădurilo