Archive - Dec 19, 2011

Gabriel Liiceanu: Despre poprul ceh şi poporul român, la moartea lui Vaclav Havel

preluare you tube

 "Este vorba de o masă critică în natura fiecărui popor", spune Liiceanu

"Rezistenţa în munţi, de la noi, a fost un lucru formidabil.(...) dar ei nu au coagulat...dar hai să ajungem la marea deosebire: noi, Havel"!

Un interviu lămuritor pe care Gabriel Liiceanu l-a acordat pentru HotNews.ro 

 

Oratoriul "Mirabila Sămînţă" a fost prezentat la Bistriţa

Florica Dura

Povestea muzicală a Oratoriului "Mirabila Sămînţă", operă a muzicianului clujean Constantin Rîpă, urmăreşte un fir epic generat de povestea mitică ascunsă în poemul cu acelaşi nume al poetului Lucian Blaga, şi, ritmat cu texte populare întrate în fondul cultural tradiţional.
La interpretarea acestui amplu poem muzical şi-au dat concursul: Corul şi Orchestra Antifonia din Cluj, soprana Ramona Eremia, tenorul Marius Budoiu şi actorul Marius Chiorean pe post de recitator, toţi conduşi de bagheta dirijorală a maestrului Constantin Rîpă.

Javre

Duminică, 18 decembrie 2011, ora 10 dimineața. Municipiul Sighetu Marmației, Cartierul 1 Mai, în fața blocului 6. O femeie de vreo 70 de ani este mușcată de un câine vagabond (dar crotaliat, cu acte în regulă). Mușcătura îi sfârtecă un vas important al piciorului, încât pierde foarte mult sânge, leșină. Dacă nu ar fi fost observată imediat de oameni (sora și mătușa mea), dacă un asistent medical nu ar fi legat piciorul ei cu un garou, femeia murea, adică era încă o “pierdere colaterală” a unei situații imbecile create și întreținute de imbecili.