Archive - Mar 28, 2011

Wiki-lins

preluare de pe site-ul lui Mihnea Măruţă


Nu conţinutul informaţional sau informativ al telegramelor pe care Ambasada SUA de la Bucureşti le trimite(a) la Washington reprezintă marea “dezvăluire” Wikileaks pentru România. Din această perspectivă, ele confirmă o zicere deşteaptă a lui Umberto Eco, dezvoltată în romanul “Cimitirul din Praga”: asemenea rapoarte sunt cu atât mai credibile “în centrală”, cu cât descriu lucruri deja cunoscute sau satisfac preconcepţii.

Nichita Stănescu: Ploaie în luna lui Marte

Florica Dura
preluare you tube

 

Ploua infernal,
si noi ne iubeam prin mansarde.
Prin cerul ferestrei, oval,
norii curgeau în luna lui Marte.
Peretii odaii erau
nelinistiti, sub desene în creta.
Sufletele noastre dansau
nevazute-ntr-o lume concreta.

O să te ploua pe aripi, spuneai,
ploua cu globuri pe glob si prin vreme.
Nu-i nimic, iti spuneam, Lorelei,
mie-mi ploua zborul, cu pene.

Zeitgeist Moving Forward partea a II - a

preluare you tube

 Zeitgeist Moving Forward, produs si regizat de Peter Joseph, este un documentar de lung metraj care prezinta un caz de tranziţie necesară a paradigmei socio-economice actuale monetare care guvernează societatea in întreaga lume, preluat de noi de pe you tube în mai multe episoade titrate în limba româna.

Zeitgeist: Fără bani, fără probleme!

preluare RT America

 În ultimul său film, Zeitgeist: Mutarea înainte, regizorul Peter Joseph prezintă un caz pentru o tranziţie din paradigma socio-economică actuală monetară ce rulează în societatea modernă la nivel mondial, pe o economie care să se bazeze pe resurse. Toată lumea suferă în cadrul sistemului, care există, şi suferinţa este inevitabilă, nu din cauza politicii, ci din cauza existenţei monetare. Sistemul este greşit. Banii sunt problema, spune Peter Joseph, accentul trebuie să fie pe resurse, cum ar fi produsele alimentare, de sănătate şi alte resurse, transmite RT America.