Archive - Mar 9, 2011

Libia se pregăteşte de război civil?

preluare Russia Today

În Libia s-a a ajuns la o piatră de hotar sinistru, în timp ce mai mult de o mie persoane au murit în ciocnirile cu forţele fidele lui Gaddafi, ambele părţi implicate, recomandă ţărilor occidentale să nu intervină în conflict, transmite Russia Today. Între timp rebelii dau lupte grele în apropire de  Benghazi.

Bilanţul unui dezastru: Cine a secat grânarul Europei

 Mai mulţi miniştri ai agriculturii au contribuit, în ultimii ani, la distrugerea sistemului de irigaţii românesc, scrie evz.ro ( ...) într-un material amplu, dat astăzi publicitîţii şi care are la bază date concrete furnizate de rapoarte ale Curţii de Conturi:

CURTEA DE CONTURI:
Decizii proaste, legi încălcate sau "aplicate parţial"

Ovidiu Bojor : Geografii culinare

preluare de pe blogul lui Marius Bojor

Rar am cunoscut o persoana ca prof. dr. Ovidiu Bojor! Octogenar – varsta la care multi semeni nu mai concureaza cu timpul, de o simplitate cuceritoare si un bun-simt mostenite din Maramuresul bunicilor sai, omul acesta aduce cu sine experienta anilor petrecuti la poalele Himalayei. Expert al Natiunilor Unite pentru programele de dezvoltare industriala, doctorul-farmacist a participat la numeroase misiuni in Asia (India, Tibet, Nepal), de unde s-a intors cu o descoperire ce-ar fi putut sa-i aduca Premiul Nobel. Despre ce este vorba?

Paişpe! Un roman-foileton scris de jurnalistul Viorel Ilişoi Ep. 15, 16, 17, 18

Să nu te legi de poeţi!
Crezusem că nu am nimic de pierdut până când l-am auzit pe securist vorbind de arest, de condamnare pentru vagabondaj. Eu îi ziceam boemă, dar sectoristul din gară îmi spusese nu de mult, dându-mi în cap, la fiecare cuvânt, când cu cu Nichita Stănescu, când cu Codul Penal: "Bă, poetule, boemă e în cap la tine. Aici e vagabondaj, ai înţeles? Şi vagabonţii noi îi culegem şi-i punem la muncă, care vrea. Şi care nu vrea, tot la muncă îl punem, dar legat, poetule!”.