Archive - Aug 2011

August 31st

Sîngeorz Băi: Buna Cătălina şi izvorul ei de apă plată

Florica Dura

 În oraşul apelor minerale, Sîngeorz Băi, o femeie plină de vitalitate pe nume Cătălina Gagea este proprietara unui izvor de apă plată spre care se îndreaptă nenumăraţi oameni pentru a-şi astîmpăra setea dar şi pentru a-şi umple pet-urile şi a duce acasă preţiosul lichid. Valoroasă şi rivnită, apa Bunei Cătălina, aşa cum femeia este numită de cei 34 de nepoţi pe care îi are, curge în voie la poartă şi face bine pe unde ajunge.

BN: Rectificare bugetară de 1,2 miliarde de lei

Florica Dura

 Întrunit în şedinţă ordinară, astăzi 31 august, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a dat prin votul majorităţii consilierilor undă verde pentru rectificarea cu 1,2 miliarde de lei a bugetului propriu. Banii vor ajunge la repararea unor drumuri judeţene.

În clipul ataşat  puteţi viziona punctele de vedere ale opoziţiei prin vocile consilierilor: din partea PNL Dorin Popescu, din partea PSD Gheorghe Marinescu, iar din partea executivului CJ , argumentele preşedintelui Liviu Mihai Rusu, discuţia aprinsă ducîndu-se în jurul proiectului de estimare bugetară pentru anul 2012.

Uimitor: Un pilot paraplegic a zburat din Anglia în Australia

preluare Russia Today

Un pilot britanic paraplegic a aterizat în Sydney după ce a  parcurs într-un avion ultrauşor distanţa dintre Regatul Unit  şi Australia. Dave Sykes a acoperit aproape 12.000 de mile (19 312 km), după ce a plecat din York, pe 28 aprilie. Realizare lui Sykes este cu atât mai remarcabilă cu cât el este infirm de picioare, după  un accident de motocicletă petrecut în 1993, transmite Russia Today.

Premieră în Justiţie: Prezervative înapoiate de instanţă proxeneţilor!

preluare Stiri.Rol.ro

Georgiana- Elena Crutan si Claudiu- Stelian Crutan, condamnati la cate doi ani de inchisoare pentru proxenetism, si-au primit inapoi obiectele destinate "muncii" prostituatelor.

 

Printre obiectele inapoiate se numara un vibrator pe baterii de culoare mov, un vibrator pe baterii de culoare portocaliu, un vibrator pe baterii transparent, 15 prezervative marca Durex si o bata de baseball de lungime 50-60 cm. Magitratii au motivat ca vibratoarele, prezervativele si bata nu au fost folosite la savarsirea infractiunii de proxenetism.

Sesizare

August 30th

Libia: Tripoli fără Gaddafi

preluare Russia Today

 Membrii familiei colonelului Gaddafi au fugit din Libia în ţara vecină, Algeria. Acest lucru vine după ce rebelii susţin că l-au ucis pe fiul cel mai mic colonelului., transmite Russia Today. Deocamdată capitala libiană se confruntă cu o criză gravă de hrană şi apă.

Uraganul Irene a trecut în Canada după ce a omorît cel puţin 38 de oameni în SUA

preluare you tube

Uraganul Irene a ajuns luni in Canada, dupa ce a trecut prin SUA si a provocat moartea a 38 de persoane si a provocat pagube de pana la 7 miliarde de dolari, inundatiile afectand in special statul Vermont, aflat la granita cu Canada, relateaza AFP, citat  de HotNews.ro

"Vom avea nevoie de timp pentru a ne reveni dupa o furtuna de asemenea amploare", a declarat preseditele Barack Obama. "Resimtim efectele in numeroase tari, in special in New England si Vermont", a precizat el.

Începe ‘’COLIBIŢA BIKE-FEST’’ ediţia a II-a

Primim la redacţie

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud, Clubul Sportiv XRT Bistrita, Primaria Bistrita-Bargaului, organizeaza in perioada 2 - 4 septembrie 2011 FESTIVALUL NATIONAL DE CICLISM MONTAN ‘’COLIBITA BIKE-FEST’’ editia a II-a, la urmatoarele categorii: TRIAL, DIRT–JUMP, XC MARATON, DUAL–SLALOM, potrivit comunicatului remis presei de organizatori.
Deschiderea festiva va avea loc vineri, 02.09.2011, ora 14:00.
Inscrierile se vor face vineri, 02.09.2011, incepand cu orele 14 :15

Bernice Chitiul a primit distinctia, "Margareta Pâslaru" la Festivalul Mamaia 2011

Primim la redacţie

 Cu ocazia celei de-a 41-a editii a Festivalului de muzica usoara românească "Mamaia" 2011, organizat de Consiliul Judetean Constanta, care s-a desfasurat la Teatrului de Vara Soveja in perioada 25-28 august, Bernice Chitiul din Bistrita a primit inalta distinctia, "Margareta Paslaru" in valoare de 1000 de dolari, pentru „originalitate interpretativă., informează Biroul de presă al tinerei artiste.

August 29th

Sărbătoare de post: Tăierea capului Sfîntului Ioan Botezătorul

preluare you tube si crestinortodox. blogspot

 

Cele 7 cauze spiritual-psihologice ale bolilor în viziunea lui Lazarev

Primim la redacţie

In urma vastei sale experiente in terapie si investigatii, cunoscutul
bioenergetician aduce o viziune interesanta si controversata asupra bolilor,
percepandu-le cauzele dintr-o perspectiva spirituala.