Archive - Aug 12, 2011

Poliţia Năsăud s-a transformat în Secţia 6 rurală. Directorul AJOFM vrea să potrivească statistica cu realitatea. După contestaţii, încă doi dascăli "au promovat" examenul. Percheziţii în Rodna şi Bistriţa. Leoni o duce bine

redactia@ziarul-bn.ro

 

Citynews.ro

Poliţia Năsăud s-a transformat în Secţia 6 rurală

Începand cu data de 10 august, activitatea politistilor din cadrul Sectiei de Politie Rurala Nasaud se desfasoara potrivit noii conceptii de organizare si functionare a politiei romane in mediul rural. in perioada imediat urmatoare, vor deveni operationale si celelalte 6 sectii de poliție rurala.

Perseidele îşi fac apariţia la noapte!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 


In aceasta noapte putem vedea faza maxima a spectacolului stelelor cazatoare

Cei ce doresc sa observe Perseidele, stelele cazatoare care par sa vina din constelatia Perseus, trebuie sa iasa in afara oraselor, undeva unde nu sunt lumini artificiale, in noaptea de 12 spre 13 august, potrivit Observatorului Astronomic.

Trebuie sa observati cerul cu ochiul liber si sa priviti in partea opusa Lunii, dupa miezul noptii pana la rasaritul Soarelui.

Sîngeorz Băi: Poetul Ion Mureşan văzut de poetul Dan Coman

Florica Dura

 Un episod inedit de istorie literară, povestit de poetul Dan Coman la prezentarea volumului " Cartea Alcool" a poetului Ion Mureşan, acolo unde a fost scrisă în mare parte, adică la Sîngeorz Băi.

Dialogul dintre Francisc Păcurariu şi Lucian Valea, adus în actualitatea literară

Florica Dura

 O pagină importantă din drama celor doi scriitori, adusă în actualitate de poetul Marcel Săsărman, la Teaca, cu prilejul ediţiei a III- a a Zilelor Culurale " Francisc Păcurariu"