Archive - Sep 27, 2011

Alexandru Uiuiu: Nu tot ce este cruce este artă religioasă şi nu tot ce poartă pe Decebal reprezintă identitatea!

Florica Dura

 Scriitorul Alexandru Uiuiu, director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional al judeţului Bistriţa-Năăsud a declarat război monumentelor de tip kitsch care au invadat spaţiile  de For Public din mai multe localităţi din judeţ, şi în special de pe Valea Someşului.

Turism ecologic: Groapa Ruginoasă – Munții Apuseni

preluare de pe blogul lui Peter Lengyel

Groapa Ruginoasă este o ravenă de mari dimensiuni, situată în Munții Apuseni, la altitudinea de 1373 m; are formă rotund-ovalară, ca un amfiteatru cu circumferința de cca 450/600 m și adâncime de peste 100 m. Depozite de gresii, argile de culori gălbui-roșiatice și cuarțite sunt erodate regresiv torențial, astfel că și la acest moment dimensiunile “gropii” sunt în creștere… molizii de pe margine cad pe rând în “prăpastie”.

Sfântul Neagoe Basarab şi învăţăturile către fiul său, Theodosie

preluare de pe razboiintr-un cuvint

 Ce voievozi am avut, ce credinta aveau…


Exact cand in Apusul catolic, mai exact in Italia faramitata, Niccolo Machiavelli isi concepea Principele, lucrare de hotar intre doua lumi, cea veche si cea moderna, in Tara Romaneasca un smerit voevod se nevoia sa lase fiului sau invataturi si indemnuri privitoare la cum sa slujeasca drept in calitate de domnitor. Nu se pot concepe doua lucrari care au acelasi subiect – exercitarea artei guvernarii - si care sa fie mai diametral opuse.

Bistriţeanca Bernice Chitiul la X Factor

preluare you tube

Narcis Iustin Ianău în duet cu Al Bano

preluare you tube

 

Românul Narcis Iustin Ianău interpretand alături de Al Bano piesa "O sole mio" la emisiunea-concurs "Io Canto" de pe Canale 5 din seara de 15 septembrie 2011, preluare de pe you  tube.com

Alma: Pombis promovează sucul de mere fără conservanţi

redactia@ziarul-bn.ro

 Firma bistriţeană Pombis a profitat de tîrgul din Heidenfeld pentru a-şi promova cel mai nou produs: sucul de mere ALMA.

Bine reprezntat la această ediţie a Toamnei Bistriţene a fost şi standul Staţiunii de Cercetări Pomicole Bistriţa care a surprins cu soiurile de mere, create aici. 

Detalii în filmul ataşat.

Taraful din Sîngeorz-Băi, pe podium la festivalul naţional „Lăutarul”

La finele săptămânii trecute, Taraful tradiţional din Sângeorz-Băi a reprezentat judeţul Bistriţa-Năsăud la festivalul naţional „Lăutarul”, de la Drăgăşani, festival - concurs organizat de Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale a judeţului Vâlcea, în parteneriat cu autorităţile locale şi Casa de cultură din localitate, scrie mesagerul.ro. Continuare aici