Archive - Ian 30, 2012

UE: Înăsprirea politicilor fiscale

preluare EuroNews

Creştere economică şi crearea de locuri de muncă sînt obiectivele aflate pe ordinea de zi a liderilori UE reuniţi la Bruxelles pentru summit. Criza economică adîncită, Grecia aproape în faliment, sînt cîteva dintre cauzele care obligă liderii UE să negocieze inăsprirea politicii fiscale, transmite Euronews.

Marile provocări ale liderilor UE la reuniunea de la Bruxelles: cum evită UE recesiunea, cum arată tratatul fiscal, cît de mare e fondul de împrumut al zonei euro şi cît de aproape e Grecia de faliment. Care sunt mizele României?

redactia@ziarul-bn.ro

Liderii UE care se intalnesc luni la Bruxelles la prima reuniune la nivel inalt de anul acesta vor discuta despre doua modificari esentiale ale tratatului UE – pe fondul de urgenta si pe disciplina fiscala – vor cauta noi solutii pentru datoria Greciei si, pentru prima data de la accentuarea crizei din zona euro, vor discuta si de un alt plan de relansare economica si scadere a ratei somajului – ajunsa la cote istorice in unele state membre, informează

  • Adaugă comentariu nou
  • 4020 de afişări
  • Meteo: Cod Portocaliu de ger pînă vineri. Mercurul termometrelor va coborî pînă la minus 30 de grade

    redactia@ziarul-bn.ro

     

    ANM precizeaza ca în intervalul 30 ianuarie 3 februarie, în Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi Dobrogea vremea se va menţine geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Temperaturile minime nocturne se vor încadra, în general, între -27 si -17 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

    În Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei vîntul va avea viteze ce vor atinge 40...50 km/h, accentuand senzatia de frig.

    Indicele de răcire IR va cobori sub pragul critic de -32 de unităti.


    Foto: ANM

     

    Ceşcuţa

    Primim la redacţie

     

    O familie a plecat intr-o excursie in Anglia pentru a cumpara ceva dintr-un frumos magazin de antichitati, pentru celebrarea celei de a 25-a aniversari de la casatorie.
    Amandurura le placeau antichitatile si produsele din argila, ceramice, in special cestile de ceai.
    Au observat o ceasca exceptionala si au intrebat:"Putem sa vedem cescuta aceea? Nu am vazut niciodata ceva atat de frumos."
    In timp ce doamna le oferea ceea ce cerusera, cescuta de ceai a inceput sa vorbeasca: