Archive - Aug 3, 2012

Sîngeorz Băi: ROLAND JAZZ FESTIVAL ediţia I

redactia@ziarul-bn.ro

Primăria orașului Sângeorz Băi și Asociația Cultural-Umanitară PUNTEA ne invită în acest final de săptămînă şa ediţia I a unui eveniment muzical: ROLAND JAZZ FESTIVAL.

Recitalurile se vor desfășura pe scena amenajată în aer liber, „Poieniță”. Evenimentul își propune să reunească în fiecare an cîteva dintre cele mai valoroase formații de jazz și blues din țară și străinătate (anul acesta SUA, Ungaria, Franța, Elveția, Macedonia, Lituania și Italia).

Beclean: Teatru de păpuşi

redactia@ziarul-bn.ro
Primim la redacţie

 

 Sâmbătă 4 şi duminică 5 august teatru de păpuşi la Beclean. Reprezentaţia este organizată de Complexul de Servicii Sociale si Comunitare şi Centrul Misionar din Beclean în colaborare cu Teatrul Sala Mică din Cluj. Intrarea este liberă, informează preotul Claudiu Zimveliu. 

Cartea „Mic dejun cu Mick Jagger” de Nathalie Kuperman va fi lansată la Roland Jazz Festival de la Sângeorz-Băi

Primim la redacţie

 

Editura Eikon Cluj-Napoca vă invită sâmbătă, 4 august 2012, ora 19.00 în Parcul din Sângeorz-Băi, la lansarea cărții „Mic dejun cu Mick Jagger” de Nathalie Kuperman, tradusă din limba franceză de Roland Szekely, în cadrul primei ediții a Roland Jazz Festival Sângeorz-Băi.
Prezintă: Roland Szekely

Nathalie Kuperman este născută în 1963, la Paris. Autoare de naționalitate franceză care scrie atât pentru adulți cât și pentru tineri. A scris romane, cărți pentru copii și pentru adolescenți, cât și scenarii de benzi desenate și teatru radiofonic.

Centenar Steinhardt: Infernul unui om fericit

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Teodor Tanco: Sînt liber în faţa lui Dumnezeu

Florica Dura

 Scriitorul Teodor Tanco se poate considera un om împlinit. Şi un om liber. Un om care a reuşit să îşi înţeleagă ursita şi să îşi împlinească destinul. Despre legătura sa cu strămoşii personali dar şi cu strămoşii comuni, grănicerii, poate vorbi ore în şir. Cu aplicaţie şi cu date concrete. Noi putem doar să îl ascultam, să ne informăm de la o sursă enciclopedică şi să îi arătăm respectul cuvenit.

Berzele se pregătesc de plecare

redactia@ziarul-bn.ro

 1 august, Ruştior, Şieuţ, Bistriţa-Năsăud

In Memoriam Mihaela Ursuleasa

preluare you tube

Deja celebră, la numai 33 de ani, pianista româncă Mihaela Ursuleasa a fost găsită moartă în apartamentul ei din Viena. Poliţia exclude sinucidrea sau crima si avansează drept cauză a morţii artistei comparata cu Beethoven, un accident cerebral, titrează presa străină.

 

Interpretînd Sergej Rachmaninoff - Etude-tableau, op. 39 Nr. 5 es-moll cu Filarmonica G. Enescu, dirijor Cristian Mandeal - ianuarie 01, 2009 - Bucureşti