Archive - Aug 6, 2012

Eveniment de susţinere pentru marşul “Good Food” al ţăranilor şi activiştilor din întreaga Europă!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ecomagazin.ro


Agricultura buna inseamna hrana buna. Sustine marsul “Good Food” al taranilor si activistilor din intreaga Europa!
Stim ca apreciezi hrana buna, sanatoasa! Iti place sa ii simti gustul adevarat si ai vrea sa il intalnesti in continuare la alimentele de pe rafturile supermarketurilor si pietelor din orasul tau. In aceasta toamna, viitorul agriculturii si al hranei noastre ar putea fi influentat decisiv de catre Parlamentul European care va stabili Politica Agricola Comuna pentru urmatorii 7 ani.

Monor: Ziua Grănicerului -partea I

Florica Dura

 Duminică 5 august în jur de 200 de săteni din Monor au participat la inaugurarea monumentului dedicat eroilor monoreni care au murit în perioada în care Regimentul Grăniceresc Năsăudean era activ.

Monor: Ziua Grănicerului - partea a II-a

Florica Dura

 Începînd din acest an, 2012, la Monor se  va sărbători anual Ziua Grănicerului. În acest clip scriitorul Teodor Tanco prezintă motivaţia istorică şi juridică a cinstirii pe care monorenii şi alţi urmaşi ai grănicerilor transilvani o dedică anual, începînd din această vară, eroilor căzuţi pentru apărarea identităţii naţionale, a demnităţii naţionale şi a proprietăţii.

Monumentul dedicat grănicerilor, de la Monor, a fost realizat de sculptorul Mircea Mocanu pe o idee mai veche a scriitorului Teodor Tanco.

Detalii în clipul ataşat.

Schimbarea la faţă

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Importanţa acestei cruciale sărbători a Ortodoxiei tîlmăcită de cel care a fost Mitropolitul Bartolomeu.