Archive - Noi 4, 2014

Data

Mihnea Măruță: Șapte dintr-o lovitură

preluare Mihnea Măruță

 Şapte dintr-o lovitură

Cel mai sănătos, după acest prim tur al prezidenţialelor, e să încercăm un exerciţiu al oglinzii, să privim şi să recunoaştem, oricât ar fi de dureroase, acele adevăruri pe care, din nevoia de optimism (“las’ c-o să fie bine”) şi de protecţie a propriilor opţiuni (“sper că nu eşti cu ăia”), ni le refuzăm sistematic, ajutaţi şi de cercul strâmt în care ne-am aşezat pentru că ne confirmă. Să începem cu el.

Rodna: Valentin Grapini a fost ales viceprimar. Fostul vice, Alexandru Bodriheic a fost eliberat din funcție prin votul politic al consilierilor

Florica Dura

 JOI 30 octombrie, la Rodna, plenul Consiliului Local l-a ales vice primar, cu 13 voturi din 15, pe pesedistul Valentin Grapini, tînăr rodnean, care potrivit colegilor s-a implicat în viața comunității rodnene, și a evoluat constant de la o ședință la alta, dovedind maturitate și competență.

Schimbarea viceprimarului de la Rodna s-a făcut în contextul unui vot politic, prin efectul căruia, Alexandru Bodriheic, a fost eliminat din executiv.

Detalii în clipul atașat

Artiștii și scriitorii invitați în Tabăra de Realism magic de la Valea Vinului s-au alăturat sătenilor pentru eliberarea localității de hidrocentrale. Demersul a fost adresat CL Rodna!

redactia@ziarul-bn.ro

 La finalul demersului cultural de la Valea Vinului, participanții taberei culturale  Realism Magic 2014, au solidarizat cu sătenii din localitate și au semnat un protest adresat Primăriei Rodna și legislativului rodnean, în care își afirmă dorința ca Valea Vinului să fie eliberată de spectrul proiectelor de microhidrocentrale.