Archive - Sep 2014

Data

September 30th

Scriitorul Alexandru Uiuiu a obţinut Premiul pentru Poezie la Festivalul Nichita Stănescu de la Sighetul Marmaţiei

redactia@ziarul-bn.ro

 Bistriţeanul Alexandru Uiuiu, cunoscut ca un prozator redutabil a obţinut cu prima sa carte de poezie, "Socrate-Poetul", apărută în acest an la Editura Grinta, Premiul pentru Poezie al Festivalului Nichita Stănescu de la Sighetul Marmaţiei.

Alexandru Uiuiu: Cum se ţine frunza verde

redactia@ziarul-bn.ro

 

Cum se ţine frunza verde la-nceput de toamnă
Aşa am ajuns şi eu anii ăştia mamă

Prietenii-mi sînt mulţi sub glie, ca trufele, în loc ascuns
Aş vrea să beau un rîu, un fluviu de-alcool şi nu ar fi de-ajuns
Să sting durerea asta mamă, de-a nu putea lupta cu timpul
Să păcălesc a vieţii vamă, să locuiesc cu ei Olimpul

Nu mă mai sperie furtuna, primesc tornada şi potopul
Mamă, am ajuns să fiu scînteie pocnind în focul
Care arde pîn la cer
Cu arome din cuvinte încălzind pe cei ce pier

September 29th

Radarul pădurilor intră in funcție din 8 octommbrie. Oricine va putea cere prin 112 verificarea unui transport de lemn

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 


Oricine va putea cere verificarea legalităţii unui transport de lemn, apelînd 112 şi indicând numărul maşinii, după 8 octombrie, cînd va fi lansat sistemul de control pentru prevenirea tăierilor ilegale, cunoscut ca "Radarul pădurilor", a declarat ministrul delegat al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană.

September 26th

De ce eu? aka Cristian - Teaser

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 

Primul trailer al filmului "De ce eu? aka Cristian", bazat pe fapte reale, respectiv circumstantele care au dus la moartea procurorului Cristian Panait, a fost publicat de regizorul Tudor Giurgiu pe Youtube.

September 23rd

Ce nereguli a găsit Camera de Comerț Americană în România în noul Cod Silvic

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ecomagazin


Prevederile din proiectul de modificare si completare a Codului Silvic nu asigura o securitate reala si sustenabila a fondului forestier si ar putea avea efecte dezastruoase pe termen mediu si lung asupra fondului forestier, a economiei si a echilibrului ecologic, avertizeaza AmCham.

September 22nd

Valea Vinului: Consiliul Ştiinţific al PNMR, manipulat de Doina Jauca, a dat aviz favorabil construirii unei microhidrocentrale ce urma să distrugă satul! Un sat în care în urmă cu 135 se ani se făcea turism montan și de băi

Florica Dura

 Localitatea Valea Vinului, comuna Rodna, judeţul Bistriţa Năsăud, este după ştiinţa noastră, singura localitate din România peste care s-a suprapus un parc naţional: Parcul Naţional Munţii Rodnei. 

Munţii Rodnei: Microhidrocentrală respinsă de sătenii din Valea Vinului. Ştiinţificii de la PNMR au dat aviz favorabil! La fel şi APM BN!

Florica Dura

 Sătenii din localitatea rodneană Valea Vinului au respins ieri, în cadrul unei dezbateri publice, proiectul unei microhidrocentrale care le-ar fi distrus localitatea. Consultarea sătenilor a fost organzată de executivul Primăriei Rodna, după ce peste 90% dintre localnicii cu drept de vot din Valea Vinului au semnat un demers prin care precizează că sînt împotriva oricărei investiţii de acest fel în satul lor.

September 16th

Marcel Lupşe: Faţă către faţă

redactia@ziarul-bn.ro
Primim la redactie

 

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Uniunea Artiștilor Plastici Bistriţa, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud și Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, vă invită miercuri, 17 septembrie 2014, ora 17ºº la vernisajul expoziţiei personale FAŢĂ CĂTRE FAŢĂ – pictură, grafică, sculptură, a artistului plastic MARCEL LUPŞE, în spaţiile Galeriei de Artă Contemporană a Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud din str. Gen.Grigore Bălan nr.19. Expoziţia va fi prezentată de : Ion Mureșan, Georg Lecca și Oliv Mircea.

Josenii Bîrgăului: Raportul administrației locale -1

Florica Dura

 Duminică 14 septembrie, la Căminul Cultural din Josenii Bîrgăului, executivul Primăriei a prezentat un raport de activitate, la solicitarea expresă a peste 100 de cetăţeni. 

September 14th

14 septembrie: Ziua Crucii

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube