Archive - Oct 2016

Data

Octombrie 26th

Carte: Generalul Grigore Bălan, eroul dezrobirii Ardealului!

redactia@ziarul-bn.ro
primim la redacţie

 Apariția volumului dedicat memoriei unuia dintre marii eroi ai nemului românesc, Grigore Bălan, plecat la Domnul la doar 48 de ani după ce a condus mai multe bătălii, unele dintre ele împotriva fostului URSS, altele de eliberare națională, este un gest de reparație morală și de restituire culturală și istorică a celui care a fost cel mai tînăr general român, originar din Blăjenii de Sus, Bistrița Năsăud.

Octombrie 25th

Președintele Asociației Administratorilor de Păduri, Gabriel Stanciu i-a scris premierului Dacian Cioloș și i-a cerut retragerea OUG 51 de modificare a Legii 171/ 2010

redactia@ziarul-bn.ro
primim la redacţie

 Prin vocea președintelui Asociației Administratorilor de Păduri din România, inginerul Gabriel Stanciu, silvicultorii din această organizație cer primului ministru al României, Dacian Cioloș retragerea OUG 51/2016 și inițierea unor consultări și dezbateri publice pentru a corecta anumite articole din acest act normativ intrat în vigoare joi 20 octombrie, și care lezează, potrivit scrisorii publice, interesele profesionale ale corpului de silvicultori care lucrează în administrarea pădurilor românești.

Potrivit documentului citat, actul normativ în cauză are la bază date incerte și care nu justifică caracterul de urgență, iar observațiile punctuale ale părților implicate nu ar fi fost luate în seamă.

Din scrisoarea AAP, reținem faptul că,OUG 51 este percepută ca un act de pedepsire a silvicultorilor la adresa cărora în actul normativ sînt menționate clar, pe articole, amenzi discreționare, injuste, abuzive și care încalcă dispozițiile în materie, care, spune Stanciu, nu sînt corelate cu faptele și nici cu salariile celor cărora urmează să li se aplice. Astfel: amenzi foarte mari pentru punere în valoare de produse accidentale, fără a se ține cont de asigurarea lemnului de foc pentru populație, amenzi mici pentru fapte cu impact mare asupra mediului - exemplu tratarea pădurii drept groapă de gunoi ( 500- 800 lei ) și amenzi uriașe pentru greșeli administrative, exemplu neraportări pînă la 20 000 lei  sau nenotificări  amenzi de 30 000 lei, greșeli care ar putea fi rezolvate simplu prin adpatarea SOFTULUI SUMAL: Nota redacției

Ilustrația este asigurată cu un clip filmat de noi la o întrunire a AAP

                             Scrisoare deschisa


               Stimate domnule Prim Ministru Dacian Ciolos,

Octombrie 23rd

Nostra Silva: Corupție la Ministerul Mediului. Ministra Pașca Palmer, Erika Stanciu și Traian Lascu - secretari de stat, implicați într-un grup de interese care a cumpărat păduri retrocedate ilegal

redactia@ziarul-bn.ro
preluare nostra silva

 


CORUPŢIE CÂT YELLOWSTONE ÎN GUVERNUL CIOLOŞ
TRIUNGHIUL BERMUDELOR LA MINISTERUL MEDIULUI

 

 

“Pe primul loc e natura. Oamenii nu mă interesează” declara, unei surse a NOSTRA SILVA, Christoph Franz Johannes Promberger, omul care leagă toate iţele actorilor ce au transformat o iniţiativă privată într-un proiect al Guvernului României.

 

Congres Nostra Silva: Retrocedarea nu este finalizată, este nevoie de prelungirea termenului de finalizare, pentru că validarea este la mîna omului politic! Erika Stanciu, secretar de stat la Mediu implicată într-o fundație care cumpără en-gross păduri

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube, nostra silva.ro

Președintele Federației Proprietarilor de Păduri și Pășuni din România, avocatul Bogdan Tudor a subliniat în cuvîntul său către delegații la congresul acestei organizații, desfășurat în 18 octombrie la București, că, retrocedarea este departe de a se fi încheiat, dar între timp comisiile de fond funciar așteaptă data de 1 ianuarie 2017, pentru a declara finalizarea retrocedării.

Comisarul.ro SUA au vrut Moldova lîngă România. Ce document au ascuns politicienii români timp de 25 de ani!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare comisarul.ro

Potrivit publicației online www.comisarul.ro care citează rezoluția 148 din 28 iunie 1991 și potrivit primului ambasador român la Chișinău, după 1989, Aurel Preda, Unirea cu Basarabia a fost agreată și susținută de SUA dar nu a fost dorită la București, de Ion Iliescu și de politicienii care i-au urmat. Nota red.

 Imagini video de la manifestarea din București, preluare you tube.com

Octombrie 21st

Congresul Nostra Silva - Matei Mihali: Fosta securitate a lui Ceaușescu conduce țara, iar noi sîntem sclavi, din cauza lipsei de unitate

redactia@ziarul-bn.ro
preluare nostra silva you tube.com

 În sală sînt oameni care nu au nici un ban a spus Matei Mihali, președintele Asociației Composesorală Borșa. Trebuie să facem cumva să îl ajutăm pe domnul Bogdan Tudor să poată lupta cu sistemul mafiot. 

 Această federație poate face minuni dacă sîntem uniți. Doar prin unitatea nostră, dar s-o sprijinim financiar, ca domnul Bogdan să își poată face echipă de avocați și să poată prelua dosare din toată țara!

Detalii în clipul atașat

Octombrie 16th

Cum era de așteptat, CNSC a anulat contractul ADI Deşeuri – Supercom SA!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare gazeta de bistrita

 Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a admis, miercuri, contestaţia formulată de SC Retim Ecologic SA din Timişoara cu privire la procedura de negociere directă în urma căreia Supercom SA a primit contractul pentru colectarea deşeurilor din Bistriţa-Năsăud, luând astfel locul Vitaliei. Conform deciziei CNSC procedura este anulată în întregime. Reacţiile nu au întârziat să apară.

 

 

Ioan Turc: PNL cere publicarea tuturor datelor juridice şi financiare care au stat la baza încheierii contractului dintre ADI Deşeuri şi SC Supercom SA”

redactia@ziarul-bn.ro
primim la redacţie

 „Din păcate, iată, am avut dreptate. Încep această declaraţie politică în acest fel, deoarece, cu puţin timp în urmă vorbeam despre faptul că tot acest contract dintre Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud şi SC Supercom SA se transformă într-o “ţeapă” pentru bistriţeni, pentru toţi cei care locuiesc în acest judeţ.

Octombrie 12th

Opinii necenzurate : Teodor Tanco - Intenția de a-l face ostatec pe președintele Nicolae Manolescu la Bistrița

redactia@ziarul-bn.ro
preluare gazeta de bistrita

 Opinii necenzurate: INTENŢIA DE A-L FACE OSTATEC PE PREŞEDINTELE NICOLAE MANOLESCU LA BISTRIŢA
 

 Acest text a fost preluat de pe www.gazeta de bistrita


L’homme est né libre! (J.J. Rousseau)

E nevoie de o miliție specială pentru apărarea pădurilor? Exemplul ucrainenilor. Emil Iugan, patronul Miss Grup rupe tăcerea: statul apără interesele Schweighofer! Se fură în continuare cu complicitatea poliției, spune un agent economic sub acoperire

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Duminică seara, postul Antena 3 a difuzat documentarul În premieră, realizat de cunoscuta ziaristă Carmen Avram. 

Supratitrat Magnați de rumeguș, documentarul a făcut dezvăluiri care vin să confirme faptul că statul român a protejat interesele firmei austriece  HOLZ în dauna propriilor interese. De altfel, unul dintre agenții economici bistrițeni, șantajat de oamenii firmei austriece și care a fost ținta organelor financiare românești care se pare că aveau ca temă închiderea firmei Miss Grup, Emil Iugan rupe tăcerea și spune că: