Archive - Noi 2016

Data

November 30th

Cartea de la Valea Vinului va fi prezentată la Sinagoga din Bistrița

redactia@ziarul-bn.ro

 Cartea de la Valea Vinului va fi prezentată în cadrul evenimentului editorial: Ora cărţilor Junimiste!

November 24th

Alexander von Bismarck (EIA) la TVR1 : Rolul organizației mele este ca, după ce românii vor lua hotărîrea cum să-și administreze pădurile, nimeni din afară să nu mai poată interveni!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube şi tvr 1

 Emisiunea Carpații, plămînii Europei, realizată și difuzată de TVR 1 pe 18 noiembrie, în care s-a discutat pe tema pădurilor din ariile protejate, secretarul de stat de la Ministerul Mediului, Erika Stanciu a afirmat că se așteaptă confirmarea de la UE pentru ca subvențiile pentru pădurile aflate în arii protejate să ajungă la proprietari. Tema lipsei compensațiilor pentru pădurile cu funcții de protecție a fost lansată de președintele Asociației Administratorilor de Păduri din România, inginerul Gabriel Stanciu.

November 19th

November 14th

Bistrița: Sonoro, final de festival: Muza și poetul sau poetul și muza este tema acestei ediții a SONORO

redactia@ziarul-bn.ro
primim la redacţie

Luni 14 noiembrie Sinagoga găzduiește un eveniment muzical care înscrie Bistrița în circuitul orașelor culturale ale României, anunță Societatea de Concerte, într-un comunicat remis presei. Coorganizatori: Primăria Bistrița, Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”  în cadrul Festivalul SoNoRo, ajuns la cea de-a XI-a ediţie – ”La Muse et le Poete”, invită publicul la o fascinantă călătorie muzicală.

November 12th

Bistrița: Scriitorul Alexandru Uiuiu - zadia este o prelungire în estetic a șorțului

Florica Dura

 Zadia este o prelungire în estetic a șorțului pe care femeile îl purtau pentru protecție, a afirmat scriitorul Alexandru Uiuiu, în cadrul vernisajului expoziției ZADIA, joi 10 noiembrie, la Galeriile LINA din Bistrița.

Implicat în proiect, în calitate de sociolog și cercetător al tradițiilor populare românești, Alexandru Uiuiu a făcut public conceptul său despre zadie. Eșafodajul argumentelor emise de scriitorul bistrițean îl puteți viziona în clipul atașat.

Bistrița: Zadia în viziunea pictorului Marcel Lupșe

Florica Dura

 Despre zadie, fotă, catrință în tradiția românească și în viziunea picturală la vernisajul expoziției dedicate acestui obiect de îmbrăcăminte transformat în artă, vorbește pictorul bistrițean Marcel Lupșe.

detalii în clip

Lupșe: Zadia, un motiv infinit de creație, fiecare dintre aceste picturi avînd un nivel de vibrație cromatică specifică.

Bistrița: Zadia la Galeriile LINA

Florica Dura

 Joi, 10 noiembrie, orele 16, la galeriile LINA din Bistrița a avut loc vernisajul expoziției ZADIA, un proiect implementat de Societatea de Concerte din Bistrița, finanțat de AFCN, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

November 9th

November 8th

Nostra Silva: MINISTERUL MEDIULUI – MĂCIUCA CONSERVATION CARPATHIA

redactia@ziarul-bn.ro
preluare nostra silva



conservation-carpathia-ministerul-mediului-dna-guard-forest

PENTRU INFRACTORI MUMĂ, PENTRU PROFESIONIŞTI CIUMĂ

 

 

Două cazuri, reflectate de dosarele justiţiei, vor fi expuse în acest episod, aşezate în oglindă, pentru a observa diferenţa de tratament şi implicare a Ministerului Mediului: protejarea infractorilor şi a cazurilor de corupţie legate de siturile NATURA 2000 versus eliminarea profesioniştilor din teritoriul pe care au pus ochii miliardarii de la Conservation Carpathia.

 

BN: Atitudinea autorităților publice locale și a partidelor politice parlamentare - un dezastru pentru mediu natural

redactia@ziarul-bn.ro
primim la redacţie

Într-un comunicat remis presei de filiala BN a Partidului Verde se face apel la instituțiile județene abilitate cu respectarea legii pentru oprirea dezastrului generat de microhidrocentrale. Redăm mai jos comunicatul. Nota red.