Archive - Iun 2016

Data

June 28th

Mărişelu: Cheful de după instalarea noului primar

Florica Dura

 Mai lipsea jocul, că de cîntec şi voie bună nu s-a sus lipsă la cheful de după instalarea oficială a primarului de Mărişelu, Horea Petruţ. În clipul ataşat puteţi urmări participanţii la petrecerea de la Căminul Cultural, unde angajaţii primăriei, şi alţii, o parte dintre cei care au "ajutat" la victoria în alegeri, au fost trataţi pe măsura constribuţiei.

 

detalii în clipul ataşat 

Munţii Rodnei: Braconaj la capră neagră! Turiştii au surprins mai mulţi braconieri sub Iezer! Garda Forestieră a făcut plîngere penală

redactia@ziarul-bn.ro

Masacrul caprelor negre, este aproape o "tradiţie" în Munţii Rodnei. Din păcate! Ceea ce se intîmplă de ani de zile în masivul muntos, sub ochii instituţiilor abilitate cu paza, protecţia şi conservarea biodiversităţii a ajuns în sfîrşit să iasă la lumină, datorită unor tineri care din întîmplare se aflau la momentul potrivit în locul potrivit! Se ştia că după evaluarea caprelor negre, vin braconierii. Este o altă tradiţie... Dar cine să ia măsuri? Cine să rişte confortul funcţiei şi al privilegiilor de dragul caprelor negre? Rangerii de la Parcul Naţional Munţii Rodnei?

Mărişelu: Pensie binemeritată pentru profesorul Constantin Mihai

Florica Dura

 Moment emoţionant şi pentru profesorul Constantin Mihai, aflat la momentul despărţirii de şcoală, elevi, dar şi de colegii de dăscălie. Pensia, un moment de respiro, dar şi un prilej de punere în perspectivă.

amănunte în clip 

June 27th

Mărişelu: Noul primar la prima serbare şcolară

Florica Dura

 Horea Petruţ, noul primar al comunei Mărişelu a participat vineri 24 iunie, imediat după instalarea oficială în fruntea administraţiei locale, la prima serbare şcolară în calitate de edil, la Şcoala Gimnazială din centrul de comună. Oficiant de serviciu, directorul şcolii Mărişelu, Ignat George.

 

Detalii în clip

Toma Someşan a predat mandatul de primar. Şcoala Gimnazială Mărişelu i-a acordat o diplomă de excelenţă

Florica Dura

 Fostul primar de Mărişelu, Toma Someşan, a predat oficial mandatul de edil al comunei, vineri 24 iunie, într-un cadru festiv, la primărie, apoi la Şcoala Gimnazială, centru de comună, invitat al cadrelor didactice de aici, a ţinut un mic discurs şi a primit o diplomă de excelenţă pentru activitatea sa de 16 ani, cu accent pe dezvoltarea şcolară.

Detalii în clipul ataşat

 

Mărişelu: Profesorul Maftei Bota a ieşit la pensie

Florica Dura

 După 44 ani de profesorat în matematică şi fizică, cunoscutul dascăl din Mărişelu Maftei Bota s-a retras la pensie. Emoţionat, el spune că va folosi timpul pe care il conferă pensia pentru a călători şi a fi împreună cu familia. Detalii în clipul ataşat.

June 20th

Gabriel Stanciu: Actul silvic este condiţionat de prea multe proceduri, a afirmat preşedintele AAP la "Ziua Silvicultorului"

redactia@ziarul-bn.ro

 În perioada 8-10 iunie a avut loc la Cheile Grădiştei „Ziua Silvicultorului”. Ediţia din acest an a fost organizată în parteneriat de câtre Asociaţia Administratorilor de Păduri din România (AAP) şi Regia Naţională a Pădurilor (RNP), având în vedere scopul comun al celor două instituţii, privată şi de stat, de a administra pădurile româneşti, private şi de stat.

June 14th

Spitalul din Bistriţa în topul spitalelor care au cumpărat cele mai multe produse de la clona firmei lui Condrea Hexi Farma

redactia@ziarul-bn.ro
preluare HotNews.ro

 20 de spitale din tara au cumparat in perioada 2009-2015 dezinfectanti si medicamente in valoare de peste 101,7 milioane lei (peste 23,1 milioane euro) de la Hexi Pharma, firma prin care Dan Condrea vindea substante diluate de mii de ori, potrivit datelor furnizate catre HotNews.ro de Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Oradea si cel din Craiova se afla pe primele doua locuri, cu achizitii in valoare de 32,4 milioane lei si respectiv 15,2 milioane lei.

June 13th

Dosarul Revoluţiei a fost redeschis

redactia@ziarul-bn.ro
preluare comisarul.ro, you tube.com

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul Revoluţiei, în urma cererii formulate de fostul prim procuror adjunct al Parchetului General, Bogdan Licu.

Dosarul Revoluţiei va fi redeschis, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Bogdan Licu, fost procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), a anunţat la data de 05 aprilie că a cerut redeschiderea urmării penale în dosarul Revoluţiei.