Archive - Oct 13, 2017

Data

Proiectul de investiții pentru repararea barajului de la Colibița și consolidarea malurilor în aval, pînă la vărsarea rîului Bistrița Ardeleană în Șieu va avea costuri de 25 de mil. euro, dar investiția este pentru SIGURANȚA OAMENILOR!

Florica Dura

 Impus de starea de deteriorare a barajului de la Colibița și a utilajelor care deservesc construcția hidrotehnică, proiectul propus de specialiștii de la Administrația Bazinală a Apelor Someș Tisa se cifrează estimativ la peste 25 de milioane de euro.

Lacul Colibița va fi golit pentru reparații capitale. Specialiștii de la ABA Someș Tisa au argumentat necesitatea lucrărilor imperioase

Florica Dura

 Joi la prînz, în sala de ședințe a Consiliului Local Bistrița Bîrgăului a avut loc prima etapă a dezbaterii publice privind necesitatea golirii lacului de acumulare de la Colibița, cu scopul de a se putea interveni cu reparații care se impun, avînd în vedere unele crăpături apărute în masca de etanșeizare cît și expirarea termenului de valabilitate al unor utilaje care deservesc barajul.