Archive - Noi 11, 2020

Data

Corneliu Coposu - O viață dedicată românilor!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 25 de ani fără Corneliu Coposu...

”Corneliu Coposu s-a născut la 20 mai 1914, în comuna Bobota, judeţul Sălaj, fiind fiul protopopului greco-catolic Valentin Coposu.

În perioada 1937-1947, a fost secretar politic al lui Iuliu Maniu, preşedintele PNŢ. În 1945 a fost ales preşedinte al Filialei Sălaj a PNŢ, iar în 1946 a devenit secretar general adjunct al PNŢ şi secretar al Delegaţiei Permanente (1946-1947). A fost, de asemenea, deputat de Sălaj în alegerile din noiembrie 1946.

Ministerul Fondurilor Europene interpelat în problema asfaltării drumului de acces la ferma de familie a primarului comunei Mărișelu!

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă USR BN

Deputatul USR de BN Cristina Iurișniți a adresat o interpelare Ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, referitor la potențiala delapidare de bani europeni, despre care publicația noastră a scris de mai multe ori, pusă în practică cu dedicație pentru familia primarului PSD de Mărișelu, Horea Petruț. 

Ulterior, într-un comunicat remis presei bistrițene, parlamentarul a precizat termenii interpelării, din care cităm:

Cum funcționează vaccinul anti-Covid: Comisia Europeană a anunțat deja achiziționarea a 300 de milioane de doze

redactia@ziarul-bn.ro
preluare psnews.ro

 Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech se bazează pe una dintre cele mai inovatoare și mai avansate tehnologii, adoptată și de alte două mari companii aflate în competiție: Curevac, din Germania, și Moderna, din SUA, care colaborează pentru descoperirea vaccinului împotriva pandemiei cu Organismul de Cercetare a Bolilor Infecțioase din SUA (NIAID), condus de Anthony Fauci, dar și cu Coalition for Epidemic Preparedness Innovation (CEPI).