Archive - Sep 16, 2020

Data

Gunoaiele de la Mărișelu provin din activități de alimentație publică, spune Cristian Țetcu

Florica Dura

 Contactat de noi, activistul de mediu Cristian Țetcu a declarat că ”groapa ilegală de gunoi din aria protejată Muntele de Sare de la Sărățel, situată cadastral pe teritoriul UAT Mărișelu, are o vechime de cel puțin 3-4 ani și o adâncime considerabilă, fiind un real pericol, atât în ce privește toxinele degajate prin incinerarea periodică, pe care cineva o face constant, dar și datorită faptului că, fiind parțial ferită privirilor din cauza vegetației bogate, reprezintă un real pericol pentru oamenii sau animalele care ajung în zonă.

Nu trece o zi fără ca primăria Mărișelu să fie vedeta unor ilegalități! Astăzi despre depozitul de gunoi ilegal din aria protejată de la Sărățel!

Florica Dura
preluare gazetadebistrita.ro

 Reprezentanții Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării Bistrița-Năsăud, Grup de inițiativă locală KILOMETRUL ALBASTRU Bistrița-Năsăud, dar și Partidul Verde Bistrița-Năsăud au transmis mai multor instituții ale statului o petiție cu privire la depozitarea ilegală de deșeuri într-o groapă rezultată în urma excavărilor ilegale de balast din râul Șieu care se găsește în aria naturală protejată, SIT NATURA 2000 Șieu-Budac (ROSCI0400).