Archive - Iul 8, 2022

Data

Iohannis: ”La noi hoții s-au cocoțat în vârful statului!”

redactia@ziarul-bn.ro
preluare pressone.ro

7 Iulie, 2022 „În chestiunea plagiatului, este foarte important să avem un verdict clar și ca acest verdict să se găsească în timp util. ... E nevoie de un răspuns clar, care se dă cu maximă celeritate”, spunea președintele Iohannis, în 2016.

„La noi hoții s-au cocoțat în vârful statului”, afirma tot președintele Klaus Iohannis în 2019, arătând că politicienii acuzați de plagiat se retrag din politica democrațiilor consolidate.

Totuși, ceva s-a schimbat în 2022:

Motivarea judecătorului care a anulat sesizările de plagiat din doctoratul premierului Ciucă: Analiza Emiliei Șercan este ”o simplă apreciere generală, în abstract, parţială, ieşită din context, trunchiată, pe baza unor texte alese de jurnalist”

redactia@ziarul-bn.ro
preluare g4media.ro

 Argumente discutabile și în motivarea din cel de-al doilea dosar intentat de premierul Nicolae Ciucă în tentativa sa de a bloca analiza tezei sale de doctorat. În decizia în care, pe 21 iunie, a decis anularea celor trei sesizări de plagiat în teza susținută de actualul premier în 2003, judecătorul Marius Iosif de la Curtea de Apel București a intrat pe fondul problemei și și-a exprimat o părere personală și partizană: a pus sub semnul îndoielii dovezile din articolul Emiliei Șercan în care a aceasta a dezvăluit plagiatul masiv din lucrarea de doctorat a lui Ciucă.