Asociația Proprietarilor de Păduri Grănicerești Rusu Bârgăului invită asociații, la ședința Adunării Generale

comunicat de presă

 Asociația Proprietarilor de Păduri Grănicerești Rusu Bârgăului invită asociații, respectiv moștenitorii grănicerilor, la ședința Adunării Generale, care se va desfășura duminică 24 martie, orele 12.30, în curtea Bisericii Ordodoxe din localitate. Pe ordinea de zi a ședinței, figurează mai multe puncte ce vor fi comunicate asociaților în momentul semnării convocatorului de luare la cunoștință.  Unul dintre subiectele fierbinți ale adunării generale va fi prezentarea Raportului privind stadiul procesual al dosarului de recuperare a pădurilor strămoșești, potrivit comunicatului remis nouă de președintele organizației.

Nota redacției:

După aproape două decenii de amânări dramatice, suspendări și repuneri pe rol, rusenii au câștigat în etapa de rejudecare, procesul în care, au cerut anularea titlurilor de proprietate emise abuziv de Comisia Județeană de Fond Funciar Bistrița-Năsăud, în favoarea UAT Josenii Bârgăului. Practic, moștenitorii grănicerilor din Rusu Bârgăului au fost uzurpați de proprietățile strămoșești prin emiterea unor titluri în fals și a unor procese verbale de punere în posesie, măsluite.

Respect pentru cei care au avut răbdare și credință pentru a se lupta, în atâtea instanțe, cu instituțiile statului, pentru dreptul lor de proprietate. Ilustrația acestei informații o asigurăm cu un clip video, filmat de noi, în anul 2018, când, delegați ai comunității locale Rusu Bârgăului au interzis consilierilor din CL Josenii Bârgăului, de care aparțin administrativ, să implice pădurile lor, în proiectul controversatului domeniu schiabil.

Respect!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.