Atenţie unde faceţi grătar de 1 mai! Ministerul Mediului anunţă controale ample în zonele tradiţionale de picnic

Ministrul Mediului a anuntat controale ample in zonele traditionale de picnic din intreaga tara in zilele libere de 1 Mai, admitand totodata lipsa spatiilor special amenajate pentru iesirile romanilor la picnic si cerand o statistica a acestora de la autoritatile locale pana la sfarsitul lunii mai, scrie Mediafax.

Ministrul Korodi Attila a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a cerut autoritatilor locale din intreaga tara o statistica a locurilor de picnic si campare.

"Din pacate, realitatea Romaniei de astazi este ca suferim un deficit la capitolul amenajarii spatiilor de picnic si al dotarii acestora cu cele necesare: containere dedicate colectarii selective a deseurilor, amenajarea de locuri speciale pentru aprinderea focului, toalete ecologice. Aici autoritatile locale au de lucru in perioada urmatoare. (...) Dar cum stim, de la promulgarea Legii picnicului pana la aplicare este cale lunga in multe cazuri! Nu-mi doresc intarzierea reactiei autoritatilor locale in aceasta privinta. Este si motivul pentru care le-am solicitat oficial ca, pana in data de 30 mai, sa ne furnizeze lista locurilor destinate camparii sau activitatilor de picnic", a spus Korodi.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.