Beclean: Primarul Nicolae Moldovan l-a transformat pe viceprimarul orașului în șofer! De microbuz. Sau este invers? Citiți analiza lui Călin Stan despre atribuțiile vicelui Mathe!

comunicat de presă USR BN

 Președintele USR Bistrița, Călin Stan a descoperit competențele viceprimarului de Beclean, udemeristul Mathe Ștefan, potrivit comunicatului remis presei de candidatul acestui partid la alegerile locale din toamnă. Conducerea microbuzului școlar! Nota red.

După statisticile ultimilor ani, în Bistrița-Năsăud se înregistrează cel mai mic nivel al salariului mediu dintre toate cele șase județe ale regiunii de nord-vest. Nu același lucru se vede însă dacă ne raportăm strict la bugetari, ale căror venituri salariale, pe categorii profesionale, sunt identice la nivelul întregii țări.

Ceea ce surprinde sunt diferențele între nivelul responsabilităților pe care le au, în unele cazuri, cei care fac parte din aceeași categorie bugetară, în special în administrația publică locală. În această situație se află bunăoară viceprimarul orașului Beclean, a cărui încadrare este la fel cu a celor din Năsăud și Sângeorz-Băi (dat fiind numărul similar de locuitori ai orașelor respective), dar ale cărui responsabilități cu greu justifică salariul plătit din bugetul local.

Mai exact, consultând organigrama după care funcționează Primăria Beclean, aprobată de consilierii locali prin HCL 60/21.05.2018, oricine poate constata că atribuțiile viceprimarului se reduc la a coordona compartimentul... „microbuz școlar”! Oare doar la atât se rezumă competența și priceperea viceprimarului orașului Beclean? Un simplu șofer pentru microbuzul școlar al Becleanului nu era suficient?

Întrebările își pot afla răspunsul probabil doar în jocurile politice, știut fiind că actualul viceprimar al orașului este și președintele organizației locale UDMR. Iar cum orice vot contează pentru asigurarea unei majorități în consiliul local, „eternul edil” PSD al Becleanului – care dirijează totul în Primărie, mai puțin... microbuzul școlar – l-a ținut aproape pe liderul UDMR „oferindu-i” de vreo 20 de ani încoace postul de viceprimar fără prea mari bătăi de cap, doar pentru votul său „pentru”.

Așa cum suntem convinși că viceprimarul UDMR al Becleanului poate și știe mai mult decât să coordoneze un simplu compartiment de... microbuz școlar în cadrul primăriei, tot așa suntem convinși că și locuitorii Becleanului merită mai mult din partea angajaților săi din administrația locală, ale căror salarii le plătește din bugetul local.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.