Becleanul turistic. Dedeman a cumparat teren de la ARIO. Aproape 2000 de elevi trebuie să facă naveta zilnic. Trenul Târgu Mureş – Lechinţa reia călătoria. “Bursa meşteşugarilor şi tradiţiilor” la Beclean

www.mesagerul.ro

Pe finalul unui sezon cald cu estimări financiare atinse (mai ales în ultima lună) şi peste 80 la sută consumatori din afara oraşului, nu mai e niciun dubiu: Becleanul e orientat turistic. Cel puţin aşa a argumentat primarul Nicolae Moldovan, comentând raportările lunii august din parcul balnear - 400.000 de lei, de la circa 40.000 de utilizatori:”Dacă la anul prindem trei luni la asemenea niveluri, calculele vor ieşi foarte bine. Acum, doar unul sau două miliarde (n.r. lei vechi) mai lipsesc să îndeplinim estimările de 10 miliarde pentru acest sezon; dar le vom face zilele următoare. Prin urmare, suntem mulţumiţi de realizările acestui an la Figa. Iar faptul că 80 - 90 la sută din turişti sunt din afara oraşului nu poate decât să ne bucure sub aspect economic, pentru că atragem oameni din alte părţi care vin să consume la Beclean

www.citynews.ro

Dedeman a cumparat doua hectare de teren de la ARIO

Compania Dedeman din Bacau, cel mai mare retailer de bricolaj de pe piata, a achizitionat de la Ario un teren de doua hectare in Bistrita pentru un pret de aproape 1,6 mil. euro plus TVA (80 de euro/mp).

www. bistriteanul.ro

Din cauza comasărilor, aproape 2000 de elevi trebuie să facă naveta zilnic

Autoritatile s-au gandit ca fac un lucru bun comasand scolile care au putini elevi. Ceea ce nu au luat in calcul este astfel trebuie sa asigure transportul elevilor care fac naveta. Cele 55 de microbuze proprietate a ISJ BN nu ajung pentru cei aproape 2000 de elevi ce trebuie dusi zilnic de acasa la scoala.

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud a inaintat o cerere catre Ministerului Educatiei prin care solicita comasarea mai multor unitati de invatamant din cauza numarului tot mai mic de elevi.

“Datorita numarului redus de elevi care urmeaza o forma de invatamant preuniversitar, numarul unitatilor scolare a scazut de la 413 la 401” a precizat in cadrul unei intalniri de Consiliu Prefectural, Vasile Marc inspectorul general al ISJ BN.

www.timponline.ro

Trenul pe linie îngustă Târgu Mureş – Lechinţa se pregăteşte să-şi reia călătoria pentru turişti

Linia îngustă de tren Târgu Mureş – Lechinţa va fi repusă în circulaţie de Societatea Feroviară de Turism SFT-CFR SA şi va putea fi folosită pentru plimbări cu trenul cu aburi. Continuarea aici

www.bistritaonline.ro

Săptămâna viitoare, oraşul Beclean găzduieşte “Bursa meşteşugarilor şi tradiţiilor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud organizează săptămâna viitoare o nouă ediţie a Bursei meşteşugarilor şi tradiţiilor, sub sloganul “Fabricat în Bistriţa-Năsăud”.
Evenimentul se va afla la cea de-a doua ediţie şi se va desfăşura de această dată în oraşul Beclean, fiind programat pentru data de 8 septembrie. Doris Moldovan, directorul AJOFM BN, spune că “obiectivul general al organizării acestei burse este readucerea în prim plan a meseriilor vechi, care au fost uitate, dar care astăzi, prin lipsa celor care ar putea să le continue, s-ar putea pierde”.

Foto: mesagerul.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.