Biserica din Păltineasa, restaurată. Monumentul istoric “Casa cu lei” a intrat în reabilitare. Poliţiştii bistriţeni îi caută pe şoferi de rovinietă. De Ziua fără Autoturism, bistriţenii merg gratis cu autobuzul. Societate comercială amendată

 www.mesagerul.ro 

Biserica din Păltineasa, restaurată

Edificată în secolul al XVIII-lea, Biserica ortodoxă din Păltineasa a fost prinsă de către Institutul Naţional al Patrimoniului în Planul Naţional de Restaurare la iniţiativa Direcţiei Judeţene de Cultură şi Patrimoniu şi a Parohiei Ortodoxe Spermezeu. Finanţarea a fost asigurată de Ministerul Culturii prin Institutul Naţional al Patrimoniului, iar lucrările de restaurare au fost executate de firma “Taina Lemnului”, costurile totale ridicându-se la aproximativ 3,2 milioane lei.

www.bistritaonline.ro

Monumentul istoric “Casa cu lei” a intrat în reabilitare
 

Peste 3,5 milioane de lei vor fi investiţi la Bistriţa pentru modernizarea unuia dintre monumetele istorice din judeţul nostru, care la ora actuală se află în avansată stare de degradare. Este vorba despre imobilul cunoscut sub numele de “Casa cu lei” situat pe strada Nicolae Titulescu, numărul 8.
Primăria Bistriţa a depus spre finanţare la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest un proiect care vizează restaurarea şi consolidarea clădirii. Valoarea totală a investitiei se ridică la peste 3.500.000 de lei. Continuare aici

www.citynews.ro

Poliţiştii bistriţeni îi caută pe şoferi de rovinietă

Pe parcursul acestei saptamani, politistii rutieri desfasoara, impreuna cu reprezentantii Sectiei Drumuri Nationale Bistrita-Nasaud, actiuni de verificare in trafic privind achitarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale pe raza judetului.

"Politistii rutieri din cadrul Inspectoratului Judetean Bistrita-Nasaud vor desfasura zilnic, in perioada 19-25 septembrie, pe drumurile nationale de pe raza judetului, actiuni de verificare in trafic a respectarii prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania", spune purtatorul de cuvant al IPJ B-N, subinspector Antonela Gorgan.

www.bistriteanul.ro

De Ziua fără Autoturism, bistriţenii merg gratis cu autobuzul

In 22 septembrie se sarbatoreste "Ziua fara Autoturism" iar bistritenii sunt indemnati sa isi lase masinile acasa si sa circule pe jos sau cu bicicleta. Totusi, pentru ca acestia sa nu oboseasca prea tare municipalitatea a decis sa vina in sprijinul lor si sa le ofere transport gratuit cu autobuzul.
Numarul tot mai mare de masini polueaza foarte tare si blocheaza de multe ori intersectiile si arterele principale de circulatie.

Din acest motiv, in 22 septembrie, oamenii sunt invitati sa isi lase masinile acasa si sa circule pe jos sau cu bicicleta. Astfel se incurajeaza stilul de viata sanatos.

www.timponline.ro

Societate comercială amendată pentru că a vândut ilegal lemn

Societatea respectivă a trebuit să achite o amendă de 4.500 de lei pentru că a vândut 2.018 mc material lemnos în valoare totală de 237.538,96 lei fără respectarea prevederilor legale.

Luni, poliţiştii, împreună cu specialişti din cadrul Ministerului Mediului si al Pădurilor – Direcţia de Control Silvic şi I.T.R.S.V. Cluj-Napoca, au continuat verificările pe linia circulaţiei materialului lemnos şi a instalaţiilor de prelucrat lemn, pe Valea Bârgăului.

Foto: mesagerul.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.