Bistriţa: APM aşteaptă propuneri pentru revizuirea Planului Naţional de Acţiune pentru Protecţia Mediului

Marinela Suciu, şefa serviciului Monitorizare din cadrul APM BN, a declarat pentru www. ziarul-bn.ro că un proiect care intră în Planul Naţional de Protecţie a Mediului, în această etapă de revizuire a respectivului plan strategic, are avantajul de a primi puncte în plus la evaluare, lucru care poate să aducă finanţarea acelui proiect. 

Specialistul bistriţean în protecţia mediului a dat de exemplu în acest sens, un proiect al Rombat Bistriţa, care a fost punctat favorabil şi astfel a obţinut finanţarea în defavoarea altor solicitanţi, care nu erau în portofoliul PNAPM.

 

Reamintim cu această ocazie apelul APM BN pentru instituţii, ONG-uri şi alţii de a propune idei de proiecte care să fie ulterior incluse în PNAPM - Nota red.

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a demarat acţiunea de revizuire a Planului Naţional de Acţiune pentru Protecţia Mediului (PNAPM), informează APM BN într-un comunicat remis presei.

Planul Naţional de Acţiune pentru Protecţia Mediului va cuprinde un portofoliu de proiecte, care va fi realizat pe baza propunerilor de proiecte colectate de la cei interesaţi (agenţi economici, autorităţi locale, ONG-uri, instituţii de învăţământ sau cercetare, persoane fizice). Propunerile de proiecte pot viza oricare dintre domeniile de protecţia mediului descrise în “Fişa pentru propunerea de proiect PNAPM”, considerate a fi de importanţă naţională, indiferent dacă ele fac sau nu parte din alte planuri, strategii, regionale sau locale:
-Calitatea aerului /protecţia atmosferei /schimbări climatice;
-Cantitatea şi calitatea apei potabile /gestionarea apelor uzate /amenajarea cursurilor de apă;
-Deşeuri şi substanţe chimice periculoase;
-Protecţia naturii /biodiversitate /păduri;
-Calitatea solului /reconstrucţia ecologică a terenurilor degradate;
-Dezvoltarea mediului urban şi a mediului rural /protecţia împotriva zgomotului;
-Educaţie ecologică, dezvoltare durabilă şi calitatea vieţii;
-Turism ecologic.
Pentru propunerile de proiecte de investiţii, se vor primi numai propuneri a căror valoare minimă este de 210.000 lei., excepţie facând propunerile de proiecte referitoare la conştientizare şi educaţie ecologică.
Propunerile de proiecte se întocmesc utilizând « Fişa pentru propunere de proiect PNAPM » , indicaţiile şi lista codificării directivelor. Cei interesati pot procura aceste materiale de la sediul APM Bistrita-Nasaud, strada Parcului nr. 20, Bistrita, de pe site-ul agentiei : www.apmbn.anpm.ro, sau de pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului: www.anpm.ro -secţiunea Dezvoltare Durabilă.
Personalul APM BN, responsabil pentru domeniul de Planificare de Mediu, va acorda tot sprijinul necesar pentru completarea fişelor pentru propunerile de proiecte. « Fişa pentru propunerea de proiect » completată, va fi depusă la sediul APM Bistriţa-Năsăud până la data de 01 mai 2011.
Menţionăm faptul că includerea propunerilor de proiecte în Planul Naţional de Acţiune pentru Mediu este foarte importantă, crescând astfel şansele ca proiectele să fie finanţate din fonduri naţionale sau externe, se spune în documentul de presă citat.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.