Bistriţa-Năsăud, ca un burete pe fondurile europene. Bistriţa-Năsăud pe locul 2 în topul datornicilor la bănci. Oţelul Galaţi - Gloria Bistriţa, scor 2-1, în Liga I. Peste 200 de bistriţeni au luat cu asalt Direcţia de Servicii Sociale

Mesagerul: Bistriţa-Năsăud, ca un burete pe fondurile europene

O treime din proiectele aprobate la nivel naţional pe Măsura 125, pentru reabilitarea drumurilor forestiere, au fost câştigate de primării din Bistriţa-Năsăud, care au primit astfel o finanţare totală de 90.774.000 de lei (peste 900 de miliarde de lei vechi), anunţă prefectul judeţului, Cristian Florian, care a avut o contribuţie esenţială nu doar prin sprijinirea primăriilor pentru întocmirea şi depunerea documentaţiei, ci şi prin facilitarea înscrierii drumurilor forestiere retrocedate în inventarul domeniului public al localităţilor, iniţiind în acest scop un proiect de Hotărâre de Guvern aprobat de Executiv. Este vorba despre 14 proiecte (unul pentru drumuri agricole şi 13 pentru drumuri forestiere) din totalul de 39 aprobate la nivel naţional, beneficiare fiind primăriile din Cetate, Dumitriţa, Ilva Mare, Bistriţa Bârgăului, Leşu, Parva, Telciu, Romuli, Maieru, Şanţ, Lunca Ilvei, Zagra şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bichigel-Idieciu. De menţionat că din Bistriţa-Năsăud s-au depus în total 25 de proiecte, pe lângă cele 14 aprobate fiind declarate eligibile încă 8, pe care doar epuizarea fondurilor le-a oprit de la finanţare în sesiunea din acest an. "Absorbţia fondurilor europene trebuie să fie o prioritate pentru toate autorităţile statului, iar secretul este să nu lucreze rupte unele de altele, ci să acţioneze concertat în acest scop. Acesta cred eu că este rostul prefecturilor şi instituţiilor deconcentrate. A fost o muncă titanică începând din martie. Atunci am organizat o serie de întâlniri de lucru cu şefii deconcentratelor implicate, cu primarii din judeţ şi cu reprezentanţii Centrului Regional de Dezvoltare Rurală şi Pescuit Agenţia Nord-Vest, Satu Mare, pentru clarificarea aspectelor privind întocmirea şi depunerea documentaţiei pe Măsura 125.

Citynews: Bistriţa-Năsăud pe locul 2 în topul datornicilor la bănci

Bistritenii fac fata din ce in ce mai greu ratelor la banca. Intr-un an, numarul celor care nu-si mai permit sa faca fata scadentelor s-a dublat, ajungand in luna octombrie ca la 11,9% din contractele de credit sa existe intarzieri in pata ratelor. Pe primul loc se situeaza Ialomita si la un procent diferenta suntem urmati de judetul Galati.

BstriţaOnline: Oţelul Galaţi - Gloria Bistriţa, scor 2-1, în Liga I
 

 

Echipa Oţelul Galaţi a învins, duminică, pe teren propriu, scor 2-1 (0-1), formaţia Gloria Bistriţa, într-un meci din cadrul etapei a XI-a a Ligii I.

Gazdele au marcat prin Antal 67 şi Viglanti 84 (penalti), iar oaspeţii au punctat prin Junior Moraes 20 (penalti).

În minutul 20, Junior Moraes a transformat un penalti acordat pentru un fault al lui Sârghi asupra sa.

Bistriţeanul: Peste 200 de bistriţeni au luat cu asalt Direcţia de Servicii Sociale

De astazi se primesc cererile pentru acordarea subventiilor de caldura. Bistritenii cu venituri mici vor beneficia si in acest an de ajutor de incalzire. Inca de la primele ore ale diminetii peste 200 de oameni s-au adunat la Directia Municipala de Servicii Sociale pentru a-si depune dosarele.
Bistritenii cu venituri mici au luat cu asalt in aceasta dimineata Directia Municipala de Servicii Sociale a Primariei Bistrita.

 

Foto: Mesagerul.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.