Bistriţa: Pelerinaj la moaştele Sfintei Rita. Fraţii morţi în Spania vor fi înmormântati în Sigmir

www. mesagerul.ro  Pelerinaj la moaştele Sfintei Rita

.

Protopopul greco-catolic de Bistriţa, Ioan Vasile Frişan, anunţă că moaştele Sfintei Rita vor fi primite, instalate şi prezentate în biserică mâine la ora 16.00, după care vor urma rugăciuni de mulţumire şi închinare adresate patroanei cauzelor imposibile, precum şi rugăciuni de binecuvântare a familiilor. De la ora 18.00 este programată Sfânta Liturghie, de la 19.45 – binecuvântarea solemnă a trandafirilor, de la 20.00 – procesiune cu moaştele Sfintei Rita pe traseul: biserică – străzile Decebal – Andrei Mureşanu – Năsăudului – Gen. Grigore Bălan – pietonal – Gheorghe Şincai – biserică, urmate de la ora 22.00 de Rugăciunea Sfântului Rozariu şi de vizionarea filmului „Viaţa Sfintei Rita” (începând cu 22.30).
Ziua de miercuri, 17 august, începe cu Rugăciunea Sfântului Rozariu şi venerări particulare la ora 8.00, un ceas mai târziu având loc Sfânta Liturghie, de la ora 10.00 – rugăciuni şi venerări, de la 11.00 – binecuvântarea solemnă a trandafirilor, între 11.30 şi 14.00 credincioşii fiind chemaţi să se reculeagă la moaştele sfinte.

Binecuvântarea trandafirilor, celebrată în cele două zile, aduce aminte de un moment miraculos din viaţa Sfintei Rita, la a cărei cerere un trandafir sălbatic a înflorit în plină iarnă, semnificând răsplata cerească revărsată asupra-i pentru viaţa plină de rugăciune şi credinţă. Tradiţia bisericească arată că Isus Cristos a asociat-o pe Sfânta Rita în mod vizibil suferinţelor sale, înfigându-i în frunte un spin din coroana purtată de El. Continuare aici

Citynews.ro Fratii morti in Spania vor fi inmormantati in Sigmir

Trupurile neinsufletite ale fratilor Andrei vor fi repatriate cel mai probabil la finele acestei saptamani. Sicriile cu cei doi frati vor ajunge pe aeroportul international din Cluj-Napoca si de acolo vor fi transportate la Sigmir, unde va avea loc ceremonialul religios de inmormantare.

Ana Puica, matusa acestora spune ca fratii Andrei, Ionut si Daniel (foto), vor fi inmormantati in Sigmir, langa tatal lor, care a murit in urma cu 11 ani. Aceasta mai spune ca formalitatile de repatriere a trupurilor celor doi frati ucisi intr-un parc de distractii au fost finalizate si este foarte posibil ca la finele acestei saptamani sa fie inhumati crestineste.Continuare

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.