BN: DNA îl "vizitează" pe Doru Crişan, primarul de Prundu Bîrgăului. Update: Subiect de dosar: Fonduri europene fraudate cu piatra de la mina COLBU

 Update, ora 18.41

Potrivit informaţiilor pe care le avem demersul procurorilor DNA la Prundu Bîrgăului, de astăzi, vizează un dosar complex în care ar fi vorba de fraudarea unor fonduri europene, vehiculul de fraudare fiind piatra din fosta haldă de steril de la mina Colbu, piatră ce a aparţinut de Primăria Prundu Bîrgăului. Pe scurt, primarul comunei Prundu Bîrgăului şi-ar fi dat acordul ca halda cu pricina să fie folosită pentru construcţia unor drumuri forestiere, plătite cu bani europeni. Problema este că, nimeni nu a plătit piatra către primăria Prundu Bîrgăului...Or fi plătit constructorii, dar în alte conturi decît cele ale primăriei!

Deci, se pare că avem de a face cu un furt masiv din averea comunităţii Prundu Bîrgăului!

Faptul că la această infracţiune au aderat firme private, nu este atît de grav, deşi vorbim tot de o infracţiune asimilată cu cea de corupţie, cît de grav este faptul că, primarul Doru Crişan, ar fi avut această idee "genială", de  lăsa comunitatea şi fără piatră şi fără bani!

Acuma să scoată banii, nu să se lamenteze că opoziţia i-a tras clapa. Că, har Domnului, s-a lăudat pe toate site-urile de socializare cît de tare este, şi cum face el şi drege, manipulînd Consiliul Local! Care potrivit spuselor sale este un fleac şi o formalitate pentru muşchii lui de vînător în Africa, Alaska şi în alte destinaţii exotice în care a împuşcat nişte biete animale fără apărare! Să îşi fi plătit aceste sejururi sîngeroase cu banii de pe piatra din halda de la COLBU? Urmează să ne spună procurorii DNA!

ora 11. 23. Procurori DNA a descins în a eastă dimineaţă, acasă la primarul de Prundu Bîrgăului Doru Crişan şi la primărie, unde s-a început verificarea contractelor pe care edilul le-a semnat în ultimele luni. Vom reveni cu amănunte.

ora 18. 25.

Comunicatul DNA  

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și de fraudare a fondurilor europene, comise în perioada 2014 - 2016.

În cursul zilei de 14 aprilie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 14 locații, dintre care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, toate situate în județul Bistrița-Năsăud.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

 

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.